Čitaj mi

SVEČANI PRIJEM ZA MLADE IZ DORTMUNDA

Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Boris Dumnić primio je grupu mladih iz Dortmunda, grada pobratima koji su učestvovali u projektu TWINS 2010 “ Priče o domovini – homestories”.

-Veliko mi je zadovoljstvo da vas u ime grada Novog Sada pozdravim i poželim dobrodošlicu u naš grad i zahvalim što doprinosite kulturnoj saradnji između Novog Sada i Dortmunda. Grad Novi Sad će i u budućnosti podržavati organizacije manifestacija koje imaju za cilj promovisanje kulture i povezivanje gradova, rekao je tom prilikom pomoćnik gradonačelnika i pozvao prisutne u galeriju Kulturnog centra na otvaranje izložbe „Priče o domovini- homestories“

U okviru projekta TWINS 2010 fotografi Tanja Rajnike i Ekart Busenius su sa omladinom različitih nacionalnosti iz Dortmunda i Novog Sada krenuli u fotografsku potragu za značenjem pojma DOMOVINA, a prvi deo svog fotografskog projekta, čija je tema bila „IDENTITET“ realizovali su u Novom Sadu. Pod motom: „JEDAN DAN U MOM ŽIVOTU“, mladi su u oba grada tragali za svojim „ja“, prijateljima, porodicom i uzorima, kao i za mestima koji za njih imaju veliki značaj. U drugom delu projekta pod nazivom „INTEGRACIJA“, Tanja Rajnike i Ekart Busenius izradili su crno-bele portrete svih mladih koji su učestvovali u projektu, u trećem delu pod nazivom „URBANIZAM“, prikupili su fotografske impresije urbanih delova Dortmunda i Novog Sada u kojima su tematizovane percepcija grada kao našeg najvažnijeg životnog prostora i njegove promene.

Novi Sad, 13. jun 2011. godine