Čitaj mi

OTVORENA RENOVIRANA PIJACA U PETROVARADINU

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, predsednik Skupštine Grada Novog Sada Aleksandar Jovanović i direktor JKP Tržnica Dušan Bajić otvorili su kompletno renoviranu Petrovaradinsku pijacu. Odlukom Skupštine Grada Novog Sada pijaca u Petrovaradiinu poverena je na upravljanje, uređivanje i održavanje JKP ’’Tržnica’’.

- Meni je izuzetno drago što smo ljudima koji žive u Petrovaradinu obezbedili modernu pijacu, koja će, nadam se, zadovoljiti njihove potrebe. Mnogo toga planiramo da ulažemo u Petrovaradin i očekujem da ćemo realizacijom važnih infratsrukturnih projekata doprineti boljim uslovima za život svih građana - istakao je gradonačelnik Pavličić.

Prema rečima direktora JKP Tržnica kompletna adaptacija koštala je oko 11 miliona dinara, i zahvalivši Gradu na pruženoj podršci, on je najavio da će uskoro početi izgradnja pijace u Sremskoj Kamenici.

Radovi na adaptaciji Petrovaradinske pijace počeli su 4. maja 2011. godine, a završeni su za 35 dana, daleko ranije od planiranog roka od 90 do 180 dana . Pijaca sada raspolaže sa 41 zelenom tezgom, 16 robnih tezgi, 4 tezge za prodaju cveća, a u okviru pijačnog prostora su i gondole za prodaju bostana, kiosk za prodaju ribe i pekaru, kao i 4 rashladne vitrine za prodaju mlečnih proizvoda i živinskog mesa.

Novi Sad, 8. jun 2011. godine