Čitaj mi

OTVOREN FESTIVAL „ZOV RAVNICE“ NA ŠTRANDU

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić svečano je otvorio Internacionalni festival igre i muzike „Zov ravnice“ koji organizuju folklorno udruženje „Veliko kolo“, Turistička organizacija Novog Sada i JKP „Gradsko zelenilo“ u periodu od 8. do 11. juna na Štrandu. Na festivlu će u tom periodu učestvovati muzičke, osnovne i srednje škole, predškolske ustanove, plesne i pevačke grupe i neafirmisani bendovi, folklorni ansambli i kulturno-umetnička društva iz Srbije, kao i drugih zemalja.

- Zadovoljstvo mi je što mogu da otvorim ovu manifestaciju koja se po prvi put organizuje u našem gradu i za koju se nadam da će postati tradicionalna. Nadam se da će mnogobrojni posetioci u naredna četiri dana uživati na prelepom Štrandu uz raznovrstan program sa preko 2000 učesnika iz celog regiona. Štrand je iz godine u godinu sve lepši, a do 20. juna biće potpuno završen i prilaz ka glavnom ulazu na ovo popularno kupalište Novosađana - rekao je gradonačelnik Igor Pavličić i dodao da će Grad uvek podržati manifestacije koje imaju za cilj promovisanje kulture i povezivanje Novog Sada sa regionom.

Festival igre i muzike „Zov ravnice“ ima za cilj da promovše rad i dostignuća mladih i daje svojevrstan podsticaj za bavljenje umetničkim stvaralaštvom, a prijavljeno je preko 2000 učesnika iz celog regiona. Među izvođačima koji će učestvovati tokom programa između ostalih su Nikola Kostić – LEE MAN uz pratnju tamburaškog orkestra (9. jun u 18 časova) i sastav „Apsolutno romantično“ (8.jun u 22 časa). Program tokom sva četiri dana trajaće od 9 časova ujutro do ponoći. Istovremeno, na Štrandu će biti upriličena i manifestacija pod nazivom „Turistički izlog“ na kojoj će se predstaviti turističke organizacije i turističke agencije iz celog regiona, manifestacije karakteristične za opštine i regije u Srbiji, vinari, kao i proizvođači suvenira.

Novi Sad, 8. jun 2011. godine