Čitaj mi

„MEĐUNARODNI DAN IZAZOVA“ I „100 DANA SPORTA NA ŠTRANDU“

Član Gradskog veća za sport i omladinu Aleksandar Kravić, načelnica resorne uprave Sonja Končar Ničić, direktorka JKP "Gradsko zelenilo" Nataša Rašeta, kao i predstavnici Organizacije "Požuri polako" govorili su na konferenciji za novinare koja je održana povodom Dana izazova 2011. godine.
Međunarodni Dan izazova je tradicionalna, međunarodno priznata manifestacija čiju realizaciju koordinira TAFISA– Svetska Asocijacija Sporta, a ove godine biće obeležena 25. maja.

-Suština programa Dana izazova je međusobno nadmetanje dva, žrebom izabrana grada iz iste kategorije. Grad Novi Sad će odmeriti snage sa Gradom Beogradom, i pokušaćemo da, korišćenjem najraznovrsnijih sportsko rekreativnih sadržaja, budemo što uspešniji u iniciranju građana da se uključe u fizičke aktivnosti- rekao je tom prilikom Aleksandar Kravić.

Načelnica Gradske uprave za sport i omladinu Sonja Končar Ničić pozvala je Novosađane svih uzrasta da se priključe Danu izazova i prijave svaku fizičku aktivnost tog dana koja mora trajati najmanje 15 minuta neprekidno, i to telefonom na broj 520 625 od 7 do 20 časova.

Na konferenciji su takođe najavljeni sportski sadržaji koji će se održati u okviru manifestacije „100 dana sporta na Štrandu“ na novosadskom kupalištu, koje ove godine obeležava 100 leta postojanja. Direktorka JKP "Gradsko zelenilo" pozvala je sve sugrađane da sutra u 9 časova dođu na Štrand i vežbajući doprinesu da Novi Sad bude pobednik Dana izazova.

Novi Sad, 24. maj 2011. godine