Čitaj mi

NAPREDUJU RADOVI NA IZGRADNJI OSVETLJENJA STADIONA KARAĐORĐE

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, član Gradskog veća za sport i omladinu Aleksandar Kravić i direktor JP Zavod za izgradnju grada Borislav Novaković obišli su radove na izgradnji osvetljenja stadiona „Karađorđe“. U okviru planiranih radova na izgradnji novog, modernog osvetljenja gradskog stadiona preduzeto je podizanje prvog od 4 betonska stuba koji će biti postavljeni van stadiona, visine 45 metara, a na svaki će biti montirano po 72 reflektora.

- Novi Sad zaslužuje moderan stadion na kojem će moći da se igraju utakmice najvišeg ranga, a nedostatak adekvatnog osvetljenja predstavljalo je prepreku, i zbog toga smo i odlučili da rešimo taj problem. Reflektori će biti postavljeni krajem juna, a tokom jula očekujemo da će biti postavljena kompletna oprema – rekao je gradonačelnik Pavličić i naglasio da će Grad nastaviti da ulaže u sport.

Pored reflektora na stubovima predviđeno je da još 28 reflektora bude montirano i na postojećoj nadstrešnici, što znači da će ih ukupno biti 316, a projektovani su u skladu sa zahtevima UEFA – za fudbal i IAAFA – za atletiku. Pored toga biće izgrađena i nova trafo stanica, a u skladu sa međunarodnim propisima, u slučaju nestanka električne energije, postaviće se adekvatan rezervni izvor napajanja u obliku električne agregatne stanice. Kako je rekao direktor JP Zavod za izgradnju grada Borislav Novaković, izgradnja osvetljenja predstavlja uvod u rekonstrukciju kompletnog stadiona Karađorđe.

Novi Sad, 24. maj 2011. godine