Čitaj mi

OTVOREN NOVI OBJEKAT DOMA ZDRAVLJA U SREMSKOJ KAMENICI

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, zajedno sa članom Gradskog veća za zadravstvo prof. dr Aleksandrom Kiraljom i direktorom Doma zdravlja Novi Sad dr Životom Lazarevićem, svečano je otvorio novi objekat Doma zdravlja u Sremskoj Kamenici, koji predstavlja jednu od najvećih investicija Grada u Domu zdravlja „Novi Sad“ za prošlu godinu.

- Veoma je važno da se svi delovi Grada ravnomerno razvijaju, i vodimo računa da se najpre ulaže u oblasti koje su najvažnije za građane. Ovaj objekat nije imao dovoljan kapacitet za potrebe građana Sremske Kamenice. Prostor je uvećan skoro duplo i stvorili su se bolji uslovi za rad zaposlenih pa samim tim i zdravstvenu zaštitu ljudi koji ovde žive – rekao je gradonačelnik Pavličić.

Resorni član Gradskog veća prof. dr Aleksandar Kiralj najavio je da će upravo u dograđenom objektu u Sremskoj Kamenici uskoro početi realizacija pilot projekta 'Dete raste' koji podrazumeva da će roditelji redovno dobijati SMS poruke o terminu vakcinacije njihove dece.

Prema rečima dr Živote Lazarevića u novom objektu smešteni su pedijatrija i stomatologija, dok su u starom objektu ostale služba opšte medicine i laboratorija. U adaptaciju postojećeg objekata doma zdravlja u Sremskoj Kamenici i dogradnju novog uloženo je oko 31 milion dinara.

Novi Sad, 19. maja 2011. godine