Čitaj mi

OTVOREN RECIKLAŽNI CENTAR U ŠKOLI „MILAN PETROVIĆ“ - Veliko prolećno spremanje Novog Sada 2011-

Akciji „Veliko prolećno spremanje Novog Sada 2011“ pridružila se i ŠOSO „Milan Petrović“ koja je u objektu osnovne škole u prisustvu zamenice načelnice Gradske uprave za zaštitu životne sredine Dragice Branković promovisala svoj Reciklažni centar u organizaciji Radnog centra škole i kompanije „Božić i sinovi“. Naime, uz podršku Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine zvaničnim otvaranjem „Reciklažnog centra“ nastavljena je saradnja sa kompanijom „Božić i sinovi“ iz Pančeva.

- U toku je akcija Veliko prolećno spremanje Novog Sada koja je započeta prošle godine na inicijativu gradonačelnika, a mi smo ponosni što su Novosađani nastavili tradiciju i što se ove godine i sami interesuju na koje načine mogu da doprinesu uređenju svoje životne okoline. Projekat reciklažnog dvorišta za elektronski otpad je veoma koristan za Novosađane koji od sada imaju mogućnost da svoje stare kompjutere i druge aparate donose u objekat ove škole. U narednih mesec dana biće mnogo drugih akcija i programa edukacije i zato je bitno da se što više ljudi uključi i da svaki gađanin ima zajednički cilj za unapređenje ekologije, a sledi nastavak ozelenjavanja grada. - rekla je Dragica Branković iz Gradske uprave za zaštitu životne sredine.

Svečanoj promociji prisustvovali su i načelnik odeljenja Ministarstva prosvete za Južnobački okrug Petar Viđikant, inspektor zaštite životne sredine Miroslav Berković u ime Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, direktorica ŠOSO “Milan Petrović” Slavica Marković. i Nikola Egić - generalni direktor kompanije “Božić i sinovi” koja je zadužena za dalje tretiranje i reciklažu elektronskog otpada.

U okviru promocije, deljeni su flajeri koji svojim sadržajem detaljno informišu građane o postojanju reciklažnog kontejnera za odlaganje elektronskog i električnog otpada (besplatna Eko linija 0800 333 033), a promovisana je i akcija „Otpad donesi, poklon odnesi“. U okviru te akcije, građani mogu od 15 do 18 časova u objektu škole u Ulici Braće Ribnikara 32, da donose rashodovane kompjutere, monitore, tastature, kuhinjske aparate, kablove, baterije, televizore, klime i drugi elektronski otpad u eko kontejner u dvorište škole „Milan Petrović“, a svaki donosilac otpada dobiće zahvalicu od recikliranog papira i biorazgradljivu kesicu za pakovanje semena za sadnju.

Novi Sad, 9. maj 2011. godine