Čitaj mi

PREDSTAVNICI PRVE DEČJE AMBASADE POSETILI NOVI SAD

Član Gradskog veća za obrazovanje Milan Đukić poželeo je dobrodošlicu deci iz Detske ambasade, prve dečje ambasade, međunardne nevladine organizacije osnovane u Skoplju, koja se bavi pravom i zaštitom dece.

Tom prilikom on je naglasio da je počastavovan što može da ugosti predstavnike prve dečje ambasade u svetu ukazujući na značaj svih aktivnosti koje su usmerene na zaštitu i ostvarivanje dečjih prava.

- Veoma mi je dragao da su predstavnici dečje ambasade iz Makedonije kod nas. Sva ova deca su ambasadori dobre volje i predstavnici svoje zemlje. Oni će danas imati priliku da upoznaju Novi Sad i da izgrade mostove sa svojim vršnjacima, jer kada imate prijatelja u nekom gradu, onda se osećate kao kod kuće. Ja verujem da će Novi Sad, bez obzira na ne baš lepo vreme, pokazati pravo gostoljubivo lice i da ćemo nastaviti lepo prijateljstvo i saradnju.- rekao je Milan Đukić

Detska ambasada, koja je nedavno proslavila svoj 19. rođendan, aktivno radi na jačanju nevladinih pokreta koji se bave dečjim pravima. Ta organizacija zalaže se za poštovanje ličnosti svakog deteta, za promociju dečjih najboljih interesa i stvaranje uslova za bezbedno i kreativno detinjstvo. Tokom posete pedesetoro dece zajedno sa generalnim sekretarom Detske ambasade obišli su i kulturno istorijske znamenitosti Novog Sada.

Novi Sad, 2. maj 2011. godine