Čitaj mi

ПРЕДСТАВНИЦИ ПРВЕ ДЕЧЈЕ АМБАСАДЕ ПОСЕТИЛИ НОВИ САД

Члан Градског већа за образовање Милан Ђукић пожелеo je добродошлицу деци из Детске амбасаде, прве дечје амбасаде, међунардне невладине организације основане у Скопљу, која се бави правом и заштитом деце.
Том приликом он је нагласио да је почаставован што може да угости представнике прве дечје амбасаде у свету указујући на значај свих активности које су усмерене на заштиту и остваривање дечјих права.

- Веома ми је драгао да су представници дечје амбасаде из Македоније код нас. Сва ова деца су амбасадори добре воље и представници своје земље. Они ће данас имати прилику да упознају Нови Сад и да изграде мостове са својим вршњацима, јер када имате пријатеља у неком граду, онда се осећате као код куће. Ја верујем да ће Нови Сад, без обзира на не баш лепо време, показати право гостољубиво лице и да ћемо наставити лепо пријатељство и сарадњу.- рекао је Милан Ђукић

Детска амбасада, која је недавно прославила свој 19. рођендан, активно ради на јачању невладиних покрета који се баве дечјим правима. Та организација залаже се за поштовање личности сваког детета, за промоцију дечјих најбољих интереса и стварање услова за безбедно и креативно детињство. Током посете педесеторо деце заједно са генералним секретаром Детске амбасаде обишли су и културно историјске знаменитости Новог Сада.

Нови Сад, 2. мај 2011. године