Čitaj mi

OPREMA ZA FIZIKALNU TERAPIJU ŠKOLI „MILAN PETROVIĆ“

Član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Aleksandar Kiralj i član Gradskog veća za obrazovanje Milan Đukić prisustvovali su uručenju opreme za fizikalno rehabilitacioni blok za učenike sa invaliditetom koji će biti smešten u novoj školskoj zgradi Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“. Demonstraciji rada na spravama za terapiju dece sa invaliditetom kao i promo filmu o novoj zgradi škole u kojoj će se nova oprema koristiti, prisustvovali su i Rade Vojinović, član Izvršnog odbora „Hypo Alpe Adria bank a.d.“ kao predstavnik donatora, i Dejan Marinković, šef Narodne kancelarije koja je posredovala u obezbeđivanju donacije.

- Grad Novi Sad je i u ovim teškim uslovima našao razumevanja za veliku investiciju kao što je izgradnja novog školskog objekta Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“ u čiju izgradnju je do sada uloženo više od 450 miliona dinara. Kako je Grad samostalno finansirao celokupan projekat preko JP „Poslovni prostor“, veoma nam je drago da se uspešne kompanije poput banke „Hypo Alpe Adria“ ponašaju socijalno odgovorno i na taj način mnogo pomažu u finalizovanju radova na opremanju škole – rekao je član Gradskog veća prof. dr Kiralj.

- Izgradnja nove škole je od velikog značaja za grad i celu zemlju, ali i za čitav region. Međutim, ono što je od najvećeg značaja jeste da svako dete sa posebnim potrebama koje pohađa školu bude u mogućnosti da izrazi sve svoje potencijale, a savremena i adekvatna oprema je jedan od načina za ostvarenja tog cilja. Uz pomoć opreme koju je škola kupila zahvaljujući visoko socijalno odgovornoj kompaniji „Hypo Alpe Adria bank“ deca će imati značajno bolje uslove za svakodnevne zadatke i psihofizički razvoj – rekao je član Gradskog veća Milan Đukić.

Novi objekat škole u izgradnji nalazi se na uglu ulica Bate Brkića i Seljačkih buna, a useljenje je planirano u septembru 2011. godine. Škola odnosno Centar za edukaciju, radnog i servisnog centra sa domom za omladinu sa teškoćama u razvoju, će pored specijalizovanih kabineta i sala, sale za fizičko vaspitanje, sportskog terena na otvorenom, višenamenske sale, bazen za hidroterapiju, specijalizovane kabinete, sada posedovati i kvalitetno opremljenu salu za kinezi terapiju koja je donacija banke „Hypo Alpe Adria“ uz posredovanje Narodne kancelarije predsednika Republike.

Novi Sad, 15. april 2011. godine