Čitaj mi

EFIKASNA GRADSKA UPRAVA U INTERESU GRAĐANA

Na vanrednoj konferenciji za novinare koja je danas održana u Gradskoj kući gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić poručio je da se ubuduće neće tolerisati nepoštovanje politike Gradskog veća od strane pojedinih članova vladajuće koalicije.

- Bili smo svedoci da su prošlog petka na Skupštini grada pojedini članovi vladajuće koalicije glasali protiv određenih odluka Gradskog veća, a bilo je i nekoliko prekida, međutim sednica je na kraju ipak uspešno okonačana. Želim da pošaljem poruku javnosti da takvo ponašanje neće biti tolerisano. Ne može se istovremeno biti i vlast i opozicija, ne može se ne glasati za pojedine jednoglasno usvojene predloge Gradskog veća, na Skupštini grada, a biti deo vladaluće koalicije. Od prve naredne Skupštine, one stranke koje se budu tako ponašale, snosiće posledice na taj način što će, ukoliko nisu spremni da sprovode politiku Gradskog veća, biti smenjeni direktori i funkcioneri koje predlaže Gradonačelnik i Gradsko veće – rekao je gradonačelnik.

Gradonačelnik Pavličić naglasio je da Novom Sadu predstoji realizacija velikih investicija i planova koji treba da budu kruna svega što je urađeno u prethodnom periodu, te da nije spreman da snosi odgovornost zbog bilo čijeg politikanstva i lične promocije, i zaključio da se politika Grada vodi na Gradskom veću, tako da su svi ostali dužni da je sprovode.

Novi Sad, 7. april 2011. godine