Čitaj mi

FUNKCIONISANJE SISTEMA ZAŠTITE I SPASAVANJA NA NIVOU JEDINICA LOKALNE SAMOUPRAVE

Zamenik gradonačelnika Novog Sada i zamenik komandanta Gradskog štaba za vanredne situacije Novog Sada mr Zoran Mandić prisustvovao je prezentaciji o funkcionisanju sistema zaštite i spasavanja na nivou jedinica lokalne samouprave
u Upravi za vanredne situacije Grada Novog Sada.

- Kada se radi o vanrednim situacijama, želim da ovaj skup upoznam sa činjenicama da je Novi Sad u odnosu na obaveze, koje proizilaze iz Zakona o vanrednim situacijama, prepoznao svoju ulogu i, već u toku 2010. godine, organizovano i sistemski pristupio sprovođenju potrebnih mera. Takođe, u toku je obrazovanje Gradskog štaba za vanredne situacije, koji će činiti najodgovorniji ljudi i stručnjaci u gradu, i očekujemo da ćemo Štab obrazovati već u prvoj polovini aprila ove godine - rekao je mr Zoran Mandić i dodao da Grad Novi Sad puno ulaže u preventivu, što je od odlučujućeg značaja za sprečavanje nastajanja vanrednih situacija.

U okviru Programa međunarodne saradnje i evropskih integracija, predavanjima je prisustvovala i Delegacija Nacionalnog koledža odbrane Kraljevine Švedske, koja se tokom posete upoznala sa organizacijom i radom sistema zaštite i spasavanja u Novom Sadu.

Novi Sad, 30. mart 2011. godine