Čitaj mi

OTVARANJE REKONSTRUISANOG KULTURNOG CENTRA NOVI SAD 5. APRILA

Povodom otvaranja rekonstruisanog Kulturnog centra Grada Novog Sada danas je održana konferencija za novinare, gde su o značaju ove investicije za Grad Novi Sad govorili gradonačelnik Igor Pavličić, član Gradskog veća za kulturu mr Andrej Bursać i direktor Kultrunog centra Laslo Blašković.

- Za Grad je jako bitno da se nastavi sa ulaganjem u kulturu i objekte kulture, i mi od ovog prostora očekujemo mnogo. Kapaciteti Kulturnog centra su ozbiljno prošireni, a obezbeđena je najmodernija oprema za rad. Naša namera je da Kulturni centar, zajedno sa prostorom letnjeg bioskopa Porta, koji smo izuzeli iz procesa privatizacije, zaista budu centralno mesto za kuluturno umetničke događaje i okupljanje mladih - istakao je gradonačelnik Pavličić i dodao da je sada na Kulturnom centru velika odgovornost da mladim ljudima približe taj prostor i u potpunosti iskoriste njegove mogućnosti.

Rekonstrukcija Kulturnog centra jedna je od najvećih investicija u kulturi vredna 170 miliona dinara, a njenom realizacijom objekat je proširen za 500 metara kvadratnih , tako da sada ima 2300 kvadratnih metara površine.

Član Gradskog veća za kulturu rekao je da je ovo godina kulture i da je otvaranje rekonstruisanog Kulturnog centra odlična najava za predstojeću kulturnu sezonu u gradu.
- Osećam veliko zadovoljstvo što smo u prilici da otvorimo rekonstruisani Kulturni centar koji će predstavljati svojevrsnu oazu kulture našeg grada. Plan je da sva kulturna dešavanja skoncentrišemo na tom mestu, izuzev koncerata i manifestacija koji traže veći prostor - rekao je mr Andrej Bursać.
Predstavljajući program otvaranja, koje je zakazano za 5. april, Laslo Blašković je naglasio da ta ceremonija različitošću kulturno umetničkih performansa teži kreiranju karnevalske atmosfere.

- Otvaranje Kulturnog centra je proces a ne stanje, jer mi nećemo ponuditi konačan proizvod već mogućnost da se kultura, odnosno kulturni sadržaji razvijaju. S tim u vezi prostor Art kluba želimo da ponovo promovišemo kao Tribinu mladih. Za svečano otvaranje pripremili smo bogat i raznovrsan program koji će se održavati dva dana - rekao je direktor Blašković.

Program otvaranja Kulturnog centra može se preuzeti na sajtu Grada Novog Sada.

Novi Sad, 29. mart 2011. godine