Čitaj mi

Saradnja sa pobratimskim Gradom Modenom

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić primio je danas delegaciju pobratimskog Grada Modene, i tom prilikom poželeo im je dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo zbog nastavka aktivnosti na unapređivanju saradničkih odnosa između naših gradova.

Predstavnici Grada Modene upoznali su gradonačelnika sa projektom koji ima za cilj bolje povezivanje Italije i Srbije, a čiji je radni naziv "Aktivizam mladih i aktivno učešće u građanskom životu Srbije i Italije". Prema njihovim rečima suština projekta je stvaranje i poboljšanje veza između italijanskih i srpskih mladih ljudi, a u okviru promovisanja kulture mira i socijalnog aktivizma u kontekstu multukulturalnih društava. U delegaciji Modene bili su i predstavnici asocijacije ARĆI (ARCI Associzione) nacionalnog udruženja koje promoviše socijalnu zaštitu, kulturu i solidarnost, kao i predstavnici asocijacije "Vojs of" (Associazione Voice off) volonterskog udruženja koje propagira aktivno učešće u građanskom životu u sferi priznavanja socijalnih prava i jednakosti među građanima.

Gradonačelnik Igor Pavličić naglasio je da Novi Sad kontinuirano radi na uspostavljanju i negovanju dobrih međunarodnih odnosa i da je otvoren za sve vidove saradnje koja je usmerena na aktivnije učešće mladih u društvenom životu, zalaganje za ljudska prava i kulturnu razmenu. Na sastanku, kojem su prisustvovali i članovi Gradskog veća prof. dr Sanja Stojanović, mr Andrej Bursać i Aleksandar Kravić, dogovoreno je da će se u narednom periodu definisati konkretni modeli saradnje Novog Sada i Modene na ovom projektu.

Novi Sad, 29. mart 2011. godine