Čitaj mi

НОВОГОДИШЊИ ФЕСТИВАЛ ОДБОЈКЕ У НОВОМ САДУ

Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар присуствовао је конференцији за новинаре на којој је најављен Новогодишњи фестивал одбојке, трећи по реду међународни одбојкашки турнир за млађе категорије који ће бити одржан у Новом Саду од 3. до 5. јанаура 2013. године. Организатори турнира су Одбојкашки савез Војводине и Одбојкашки савез Града Новог Сада.

- Новогодишњи фестивал одбојке је манифестација која сублимира све оно што подржава Градска управа за спорт и омладину.  То је омладински фестивал који промовише спорт, негује вредности које млади треба да усвоје, а уједно је и манифестација захваљујући којој велики број гостију упознаје Нови Сад. Зато Град чврсто стоји иза овог турнира – изјавио је Предраг Свилар.

На турниру се надмећу дечаци и девојчице у пионирској и кадетској конкуренцији из Србије, Хрватске, Мађарске, Словеније, Босне и Херцеговине, Италије и Републике Чешке и Русије. Овај фестивал представља један од највећих одбојкашких турнира за млађе категорије на свету, јер на њему сваке године учествује преко 120 екипа из земље и света. Ове године на 22 терена биће одиграно 400 утакмица. Председник Скупштине Одбојкашког савеза Војводина Рајко Кијац истакао је да манифестација која окупља векики број такмичара, судија и волонтера изискује добру организацију, као и помоћ надлежних и захвалио се Граду на пруженој подршци, као и Туристичкој организацији Новог Сада која организује вантакмичарске активности за учеснике.

Нови Сад, 26. децембар 2012. године