Čitaj mi

MUZIČKA OMLADINA NOVOG SADA- „ Mariachi Los Caballeros “

Ansambl koji je više puta pozivan na Međunarodni marijači i čarerija susret u Gvadalahari, gde je nastupao s najuglednijim mariači sastavima sveta, kao što su “Mariachi Vargas de Tecalitlán”, “Mariachi de América” i “Los Camperos de Nati Cano” i bio proglašen "velikim otkrićem" u tamošnjim medijima nastupa na Novosadskom muzičkom letu!

ponedeljak, 15. avgust 2011.
vrt Srednjoškolskog doma (Nikolajevska 1) 21,00 časova

LOS CABALLEROS MARIACHI (Hrvatska)

*Informacije i prodaja ulaznica u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2/II, tel. 021 452 344) radnim danima od 8,00 do 14,00 časova, putem web sajta MONS (www.muzickaomladina.org), kao i dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja programa.
cena ulaznice: 500,00 dinara

**u slučaju lošeg vremena program će se održati u Sinagogi, s početkom u 21,00 časova!

Mariachi Los Caballeros
„ Mariachi Los Caballeros “ prvi put javno nastupaju u aprilu 1998. u "Kino klubu Zagreb", a ubrzo potom snimaju i svoj prvi album Fiesta Mexicana za izdavačku kuću “Aquarius Records” i priređuju uspešan koncert u dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda u Zagrebu. Nedugo posle osnivanja, „ Mariachi Los Caballeros“ priređuju koncerte ne samo u Hrvatskoj, već i u Nemačkoj, Italiji, Slovačkoj, Sloveniji, Austriji i Mađarskoj, i to najčešće na danima meksičke kulture u organizaciji meksičkih ambasada tih zemalja. Priređivali su samostalne koncerte u Koncertnoj dvorani "Lisinski", u teatrima Rijeke, Pule i Varaždina. Ostvarili su nekoliko CD izdanja, a za američku TV mrežu Pi-Bi-Es snimili su dokumentarni film Mariachi: the Spirit of México s čuvenim tenorom Plasidom Domingom, kao producentom i naratorom. Takođe su nastupali s još jednim slavnim svetskim tenorom, rođenim Meksikancem, Ramonom Vargasom – na Dubrovačkim letnjim igrama i u Internacionalnom centru u Beču. Nakon snimanja jednog od koncerata u "Lisinskom", pod sopstvenom izdavačkom etiketom „ Loco Artis “ izdaju kompaktni album En Vivo koji nailazi na brojne pozitivne reakcije, kako javnosti, tako i kritičara. Takvi uživo snimljeni albumi su inače vrlo retki u svetu mariači muzike.
„ Mariachi Los Caballeros“ nastupali su i s proslavljenom hrvatskom violončelistkinjom Monikom Leskovar. Više puta su gostovali u Beču i Barseloni, gde se svrstavaju među najzapaženije učesnike tradicionalne Nedelje meksičke kulture.