Čitaj mi

RADOVI NA UREĐENJU SUNČANOG KEJA TEKU PREMA PLANIRANOJ DINAMICI

Radovi na rekonstrukciji Sunčanog keja trenutno se najintenzivnije odvijaju na deonici od Mosta Slobode do Mornarice, a uporedo sa njima teku i radovi na Đačkom igralištu.

Budući da je većina parternih radova na potezu od Bulevara cara Lazara do Mosta Slobode gotova, u trećoj fazi rekonstrukcije, koja je započeta 11. maja, užurbano se radi na postavljanju tartana na trim stazi, postavljanju ivičnjaka i ploča, kao i asfaltiranju biciklističkih staza na preostaloj deonici prema Mornarici.

Na Đačkom igralištu trenutno se postavlja nova ograda i grade toaleti. Nakon završetka tekućih poslova na izgradnji javne rasvete, duž cele trase radova počeće i postavljanje urbanog mobilijara, a planirano je da rekonstrukcija bude okončana početkom septembra.

Osim rekonstrukcije keja, na teritoriji Novog Sada intenzivno se izvode radovi na izgradnji i sanaciji brojnih saobraćajnih površina u cilju revitalizacije putne mreže. Između ostalog trenutno se vrši sanacija staza i parkinga na Bulevaru Mihajla Pupina, popravka pešačkih staza u Šajkaškoj ulici kao i uređenje bankina u Graničarskoj.

Novi Sad, 9. avgust 2011. godine