Čitaj mi

NIS КOMPANIJA SVEČANO OBELEŽILA 15 GODINA PROGRAMA „ZAJEDNICI ZAJEDNO“

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić prisustvovao je svečanosti u Palati Srbija u Beogradu povodom obeležavanja 15 godina od uspostavljanja programa društvene odgovornosti kompanije NIS "Zajednici zajedno". Tom prilikom predstavljeni su rezultati 1.136 projekata koji su realizovani u 13 gradova širom zemlje, a u koje je uloženo 1,7 milijardi dinara.

- Čestitam kompaniji NIS na posvećenosti plemenitom i visokom cilju, a to je dobrobit svih građana. Novosadska OŠ „Đorđe Natošević“ je na prošlogodišnjem konkursu dobila sredstva za ugradnju sistema za video nadzor koji će doprineti povećanoj bezbednosti đaka, i škole uopšte. Pored ovog projekta u 2023. godini, sredstva su dobile još tri novosadske osnovne škole, Srednja tehnička škola, Fakultet tehničkih nauka i Institut BioSens. Кompanija NIS je u okviru prošlogodišnjeg konkursa Programa posvećenog obrazovanju i nauci, za Novi Sad izdvojila čak 17 miliona dinara. Mnogo je projekata koje smo zajedno, kroz partnerstvo Grada Novog Sada i kompanije NIS, do sada realizovali. U pitanju je iznos od preko 237 miliona dinara i 109 projekata iz oblasti nauke, zdravlja, socijalne zaštite, zaštite životne sredine, razvoja kulture i sporta, uvek sa fokusom na mlade. Hvala kompaniji NIS što unapređuje život ne samo u Novom Sadu, već i u brojnim gradovima i opštinama širom Srbije – rekao je gradonačelnik Đurić.

Generalni direktor NIS-a Кiril Tjurdenjev je istakao da ta kompanija već 15 godina u saradnji sa partnerima odlučno doprinosi boljem životu građana Srbije.

- U NIS-u verujemo da je razvoj kompanije potpun samo ako doprinosi napretku zajednice u kojoj živimo i radimo. Verujemo da lideri treba da pružaju primer drugima - rekao je Tjurdenjev istakavši da je tim programom unapređen rad više od 180 obrazovnih ustanova, 40 institucija kulture, 45 bolnica i domova zdravlja, a uređeno preko 146 dečjih igrališta i sportskih terena.

Ministarka energetike Dubravka Đedović Handanović je istakla da je ta kompanija stub energetskog snabdevanja naše zemlje, kao i da je jedna od najuspešnijih.

- NIS je pravi primer društveno odgovorne inicijative koje daju snažan podsticaj socijalnom, naučnom i kulturnom razvoju naše zemlje - rekla je ministarka Đedović.

Novi Sad, 20. februar 2024. godine