Čitaj mi

НАСТАВАК АКЦИЈЕ "STAND UP- НОВИ САД"

У трећој недељи одржавања акције "Stad up - Novi Sad", волонтери који у оквиру те акције промовишу здрав стил живота без употребе психоактивних супстанци, ове суботе на Тргу слободе бициклима су кренули у вожњу градом и обилазак унапред означених пунктова.

Под слоганом "Vozim straight - vozim eight" активисти невладиних организација наредних пет субота наставиће да обилазе пунктове у граду како би указали на њихову "контраминацију" дрогом и понудили младима алтернативне садржаје којима могу да испуне слободно време.

Окупљене волонтере и грађане поздравио је председник градског одбора за превенцију зависности од психоактивних супстанци проф. др Миклош Биро који је подсетио да је идеја програма да се кроз вршњачку помоћ у разумевању окружења, друштвених и животних околности, отворе путеви алтернативним решењима која нуде другачије садржаје.

Акцију „Stand Up - Novi Sad“ иницирала je Управа за здравство и Одбор за превенцију злоупотребе психоактивних супстанци Града Новог Сада, уз Центар за превенцију наркоманије - Емпрона у јулу 2009. године.

Нови Сад, 10. јул 2010. године