Čitaj mi

NASTAVAK AKCIJE „STAND UP NOVI SAD“

Član Gradskog veća za zdravstvo prof.dr Aleksandra Novakov Mikić održala je konferenciju za novinare povodom akcije „Vozim STRAIGHT Vozim EIGHT“ u okviru projekta „STAND UP NOVI SAD“, koju će u narednih osam nedelja pod pokroviteljstvom Gradske uprave za zdravstvo organizovati Centar za omladinsku inicijativu u saradnji sa Biciklističkim klubom Novi Sad, udruženjem Nsroler, „Ice New Now“ i Empronom.

- Za razliku od drugih kampanja protiv narkomanije koje uglavnom šalju autoritativne poruke usmerene na posledice, ova se bavi prevencijom i uklanjanjem uzroka ove pošasti – istakla je prof. dr Novakov i dodala da je ponosna na činjenicu što je Novi Sad prvi grad u državi koji je izgradio Akcioni plan za borbu protiv droge, naglasivši da je jako dobro što se u njegovo sprovođenje uključilo i mnogo mladih ljudi.

Ideja ovog programa je, kako ističe Goran Karan iz Omladinske inicijative, da se mladim ljudima u ovom gradu ponude alternativni sadržaji kroz podršku i razumevanje okruženja.
- STAND UP akcije ralizuje se kroz kampanju KONTRAMINIRAMO - ULICU PO ULICU, KVART PO KVART, što znači da akcijama pokušavamo da delove grada “Minirane” narkoticima pretvorimo u aktivna gradska sastajališta, gde mladi Novosađani, pojedinci ili angažovane grupe nude svojim vršnjacima zdravu alternativu.-rekao je Goran Karan.
Prva akcija počeće u subotu 26. juna u 18.00 časova, i to sa novoizgrađenog Skejt park - prvog sportsko-rekreativnog poligona za skejktere, roleraše i bicikliste.

Nova akcija, u okviru projekta STAND UP NOVI SAD, pod nazivom Vozim STRAIGHT Vozim EIGHT, realizovaće se tokom jula i avgusta u organizaciji Centra za omladinsku inicijativu, a u saradnji sa Biciklističkim Klubom Novi Sad, i udruženjima NSroler, Ice New Now i Empronom. Svake subote, novosadski roleraši i bajkeri voziće „novosadsu osmicu“, trasom koja će obuhvatiti osam gradskih kvartova, promovišudi zdrave životne stilove. Start de biti u 18:00 časova, a kretade se uvek sa drugog punkta na kom će učesnike dočekivati ispraćati poznati novosadski DJ-evi. Više informacija o akciji Vozim STRAIGHT Vozim EIGHT možete saznati na www.standupnovisad.org

Novi Sad, 21. jun 2010 .godine