Čitaj mi

NAPREDUJU RADOVI NA PUTNOJ INFRASTRUKTURI U KAĆU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je prigradsko naselјe Kać u kojem se izvode radovi na putnoj infrastrukturi. Završeni su radovi na popravci trotoara u Svetosavskoj ulici, uređenje parkinga kod Mesne zajednice, Biblioteke i Vatrogasnog doma u Ulici Vojina Paleksića, asfaltirane su ulice Taška Načića, krak Ulice Vuka Karadžića, Omladinska, Prvomajska, Vinogradarska, Svetozara Markovića, Radnička i Ulica Petra Drapšina. Trenutno su u toku radovi na sanaciji autobuskih stajališta i asfaltiranje ulica Zdravka Čelara i Narodne vojske.

-  Kać je jedna od komunalno najuređenijih prigradskih mesnih zajednica, odnosno naselјenih mesta. Ove godine smo dosta ulagali u Kać. Pored Petrovdanskog naselјa, koje je dobilo i kanalizacionu mrežu i atmosfersku kanalizaciju, kao i novi asfalt, rađena je i glavna ulica u dogovoru sa JP "Putevi Srbije". Ta investicija je iznosila oko 120 miliona dinara, ali i Grad je dodatno investirao u ulice drugog prioriteta. Petnaest ulica je trenutno u procesu rada ili je završeno, a vrednost tih investicija je oko 95 miliona dinara. Čekaju nas dalјa ulaganja u Kać, a to su rekonstrukcija i proširenje obdaništa, pošto nam je jedna od najvećih lista čekanja za vrtić upravo u Kaću, kao i rekonstrukcija Mesne zajednice. Sledeće što ćemo uraditi jeste Klub penzionera u Kaću i rekonstrukcija fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Đura Jakšić“ koja od 1976. godine, od kada je napravlјena, više nije obnavlјana. Žitelјi Kaća mogu biti zadovolјni, jer smo u prethodnom periodu u ovo mesto investirali preko 200 miliona dinara, i to samo kad je u pitanju glavna ulica i ovih 15 ulica koje se rade, ne računajući obdanište i mesnu zajednicu. Dobra vest je da ćemo rebalansom budžeta dodati 250 miliona za putnu privredu i verujem da će putari iskoristiti ovo dobro vreme i povolјne uslove da još više rade na teritoriji celog grada. Hvala lјudima iz Mesne zajednice i odbornicima, kao i svim građanima na strplјenju i na razumevanju, kao i radnicima koji su angažovani na ovim poslovima-rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Planirano je da JKP „Put“ izvede radove u narednom periodu i u delu Partizanske ulice i ulica Sime Šolaje i Nikole Tesle, zatim plato i put do Manastira Vaskresenje Hristovo, a sledi i uređenje teretnog ulaza u vrtić i popravka trotoara u delu Ulice Kralјa Petra prvog od broja 28 do 34. Dakle, ukupno će biti asfaltirano 15 ulica, odnosno preko 10 kilometara saobraćajnica.

Novi Sad, 17. oktobar 2019. godine