Čitaj mi

NAPREDUJU RADOVI NA IZGRADNјI TREĆE HALE NA RIMSKIM ŠANČEVIMA

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je radove na izgradnji treće hale na Rimskim šančevima koja je namenjena za proizvodno-magacinske usluge. Sastavlјena je iz dve potpuno nezavisne multifunkcionalne celine od kojih svaka ima prateće sadržaje. U cilјu unapređenja rada malih i srednjih preduzeća kao važnih pokretača industrijskog rasta i novog zapošlјavanja, Grad Novi Sad preko JP „Poslovni prostor“ intenzivno radi na razvijanju proizvodno-zanatsko-magacinskog prostora u radnoj zoni „Rimski šančevi“ u Novom Sadu. Radna zona „Rimski šančevi“ predstavlјa dugoročni projekat koji kao krajnji rezultat treba da obezbedi 50.000,00m2 korisnog poslovnog prostora namenjenog različitim oblicima poslovnih inkubatora, radionica, proizvodnih pogona i slično.

- Radovi na izgradnji multifunkcionalne hale uveliko traju, a ona će po okončanju svih procesa biti veličine 3300 m2 i namenjena za proizvodne i mašinske pogone. Ukupna ulaganja u proizvodne hale na Rimskim šančevima, u poslednje dve i po godine iznose 250 miliona dinara. To su sredstva konkretno usmerena u investicije za razvoj malih i srednjih preduzeća. Hala koja se gradi trenutno, moći će da bude ponuđena i dvoma zakupcima, jer je tako projektovana, a čekamo da nađemo zakupce za Halu 2, čim se završi njena fasada. Možemo da konstatujemo da se radovi u ovom delu industrijske zone, odnosno radne zone Rimski šančevi odvijaju dobrom dinamikom, dok će u maju krenuti izgradnja fabrike u Radnoj zoni Sever 4 veličine 28500 m2 za kompaniju „Lir“- rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i naglasio da Novi Sad mora da se razvija i ide napred, a da je budućnost u izgradnji, razvijanju radnih zona u gradu i u otvaranju što više fabrika.

Izgradnja prve hale na Rimskim šančevima završena je 2012. godine. Površina objekata izgrađenog prvenstveno za magacinske potrebe, ali i prilagođenog za proizvodnu delatnost, iznosi 1446,15m2. Izgradnja druge hale na Rimskim šančevima započeta je 2015. godine i obuhvata površinu od 5000m2. Završen je građevinski objekat kao i uređenje partera. Veći deo objekta je namenjen za proizvodne usluge, a manji deo za magacinski prostor. Hala je sastavlјena iz više multifunkcionalnih prostora sa pratećim sadržajima i magacinskog prostora.

Izgradnja treće hale na Rimskim šančevima površine od 3302,74m2 započeta je 2015. godine, a ugovoreno trajanje radova je 15 meseci.

Novi Sad, 7. april 2016. godine