Čitaj mi

НАПРЕДУЈУ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ПАРКИНГА ДУЖ БУЛЕВАРА ЕВРОПЕ

Projekat izgradnje parkinga na Bulevaru Evrope, započet u avgustu ove godine, realizuje se fazno i trenutno je u toku prva faza. Ona podrazumeva izgradnju jednostranog parkinga sa kosom šemom parkiranja, uz desnu kolovoznu traku na strani stambene zone Detelinara, i to na delu od Futoške ulice do Ulice Janka Veselinovića, u dužini od 950 metara.

Radove je obišao zamenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić i tom prilikom istakao da je Grad prepoznao višegodišnji problem stanovnika Nove Detelinare i da će investicijom od 60 miliona dinara, odnosno izgradnjom 181 parking mesta u okviru prve faze, do kraja godine taj problem biti rešen.

- Završeni su radovi na prvoj deonici od Ulice Branka Bajića do Hadži Ruvimove ulice, gde su izgrađena 49 parking mesta koja građani od danas mogu da koriste. Radovi dobro napreduju i nadležni iz Uprave za građevinsko zemljište i investicije uveravaju nas da će do kraja godine biti završena još 132 parking mesta. Time rešavamo problem ovog dela grada gde su na mestu kuća izgrađene višespratnice, a da se nije vodilo računa o parkingu i gde naši sugrađani svakodnevno gube dosta vremena tražeći mesto za parking – izjavio je Milan Đurić.

Drugom fazom biće obuhvaćena deonica između Ulice Janka Veselinovića i Ulice Кornelija Stankovića, gde je predviđena izgradnja 20 parking mesta, tako da će uz Bulevar Evrope, na kompletnoj deonici, od Ulice Janka Veselinovića do Futoškog puta, biti izgrađeno ukupno 201 parking mesto.

Projektom je predviđena pešačka veza između novoizgrađenog parkinga i postojećeg trotoara, kao i očuvanje i zaštita svakog stabla drvoreda koji se nalazi na Bulevaru Evrope.

-Vodilo se računa i o zelenilu, nijedno drvo nije uklonjeno, na mestima gde nedostaju stabla ostavljena su mesta za sadnju novih sadnica, a stari zalivni sistem biće rekonstruisan – izjavio je Milan Đurić i pozvao građane da preko mesnih zajednica podnesu predloge za poboljšanje uslova života u svim delovima Novog Sada, kako bi oni koje je moguće realizovati bili uvršteni u budžet Grada za narednu godinu.

Novi Sad, 10. novembar 2020. godine