Čitaj mi

NAJAVLJEN FESTIVAL "SABOR U VOJVODINI 2013"

 

Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Vanja Vučenović prisustvovao je konferenciji za novinare povodom Festivala izvornog pevanja i sviranja na tradicionalnim instrumentima Srba u Vojvodini "Sabor u Vojvodini 2013".

- Grad Novi Sad je izuzetno ponosan na činjenicu da će drugu godinu za redom biti domaćin festivala „Sabor u Vojvodini 2013" koji baštini srpsko izvorno pevanje i sviranje na tradicionalnim srpskim instrumentima. Građani Novog Sada će imati priliku da uživaju u bogatom programu tokom festivala, a biće to odlična prilika da se upoznaju sa tradicijom koja je nekad postojala na ovim prostorima – rekao je Vanja Vučenović i dodao da se značaj festivala ogleda i u tome što će ove godine na njemu učestvovati naši sunarodnici sa Kosova i Metohije i Republike Srpske i predstaviti srpsko kulturno bogatstvo sa tih prostora.

Festival organizuje Udruženje "Zvuci s' kamena" s cilјem da se svake godine okupe kvalitetni izvođači izvornog pevanja i sviranja na tradicionalnim instrumentima. Svečano otvaranje Sabora je subotu 26. oktobra sa početkom u 19.00 časova u „Pozorištu mladih“.

Novi Sad, 24. oktobar 2013. godine