Čitaj mi

NAGRAĐENI ISTAKNUTI SLUŽBENICI POLICIJSKE UPRAVE NOVI SAD

Gradonačelnik Milan Đurić uručio je u Gradskoj kući nagrade Grada Novog Sada policijskim službenicima Policijske uprave Novi Sad koji su pokazali visok stepen profesionalizma i požrtvovanosti prilikom obavljanja svojih zadataka.

- Ponovo nagrađujemo najbolje policijske službenike i inspektore Policijske uprave Novi Sad. Početkom oktobra sam imao priliku da njihovim kolegama, kao i njima danas, uručim zahvalnice i novčane nagrade Grada Novog Sada od po 40 hiljada dinara, za iskazanu hrabrost, humanost i požrtvovanje. Ministar, a tada gradonačelnik, Vučević je uveo ovu lepu praksu pre tačno deset godina, da nakon što ih njihovi nadređeni preporuče za nagradu, mi nagradimo. U skladu sa aktuelnim dešavanjima na polju očuvanja bezbednosti u Novom Sadu, zahvalnice danas idu u ruke policajcima i inspektorima za postignute rezultate u suzbijanju iregularnih migracija, za poslove u vezi sa dozvolama za držanje oružja, rasvetljavanjem krađa i raznim drugim zločinima -  izjavio je gradonačelnik Milan Đurić.

Deset nagrađenih policijskih službenika Policijske uprave u Novom Sadu su Aleksandara Perić, Dario Anušić, Bojan Tišma, Bojana Javorac, Mihajlo Makaji, Jovan Radić, Tihomir Džambas, Dragan Kitić, Ivan Todorić i Dragoljub Kovačević. Oni su zaslužni za brzo i efikasno rasvetljavanje zaplene znatne količine narkotika i hapšenje osumljičenih za nelegalnu trgovinu drogom, za rasvetljavanje krivičnih dela izazivanja opšte opasnosti, za rasvetljavanje imovinskih delikata počinjenih na štetu Novosađana, za kontrolu lica koja poseduju dozvole za držanje oružja, kao i za suzbijanje iregularnih migracija.

Nagrada, u iznosu od 40 hiljada dinara po nagrađenom policajcu dodeljuje se Rešenjem gradonačelnika, na osnovu Odluke o nagrađivanju policijskih službenika za ostvarene izuzetne rezultate u obavljanju policijskih poslova, od značaja za bezbednost ljudi i imovine građana i pravnih lica sa teritorije Grada Novog Sada.

U ime nagrađenih, gradonačelniku se zahvalio rukovodilac Grupe za borbu protiv droga Policijske uprave Novi Sad major Dragan Katić, ističući da njemu i njegovim kolegama veoma znači to priznanje i da su zahvalni na podršci Grada, kao i na vremenu koje gradonačelnik uvek izdvoji kako bi saslušao policijske službenike.

Novi Sad, 15. decembar 2023. godine