Čitaj mi

NAGRAĐENI HOR GIMNAZIJE „JOVAN JOVANOVIĆ ZMAJ“ U GRADSKOJ KUĆI

Član Gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović primio je hor Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ koji je osvojio prvu nagradu u kategoriji mešovitih horova mlađih od 21 godine i nagradu za najlepši scenski izgled na drugom Internacionalnom festivalu za mlade horove i orkestre „Music Festa Florence“ održanom u italijanskom gradu Firenci od 15. do 18.  marta ove godine.

-Osvojeno priznanje je izuzetno značajno za Grad Novi Sad, kao i samo postojanje hora Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ koji baštini svoju tradiciju od 1828. godine, od samog trenutka osnivanja gimnazije. Iz godine u godinu hor nas raduje brojnim uspesima, prvim nagradama i zlatnim medalјama, a poslednja je ova osvojena u Firenci u izuzetno velikoj konkurenciji. Gradska uprava za kulturu će u narednom periodu obratiti još veću pažnju na rad ovog hora i tako pokazati svoje jasno opredelјenje da ceni i podržava sve ono što je kvalitetno i što ima veliki potencijal u oblasti kulture- rekao je Vanja Vučenović.

Prema rečima dirigenta hora Jovana Travice, samo učešće na takmičenju, kao i osvojena nagrada im svima mnogo znači u budućem radu.

-Naš hor broji 150 članova koji imaju probe tri puta nedelјno. Početkom maja nam predstoji Republičko takmičenje horova koje se već 13 godina tradicionalno održava u našoj gimnaziji, a na kojem smo već 12 puta osvajali prvo mesto za najbolјi hor- rekao je Jovan Travica. 

Novi Sad, 11. april 2016. godine