Čitaj mi

NAGRADA ZA IZVRSNOST U TURIZMU URUČENA GRADU NOVOM SADU

Nagradu ,,Zlatna jabuka“ za izvrsnost u promovisanju i podizanju nivoa razvoja turizma, danas je na svečanosti u Gradskoj kući, gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću uručio predsednik Svetske federacije turističkih novinara i pisaca Tižani Hadad. Nagrada, koju je pomenuta organizacija osnovala 1970. godine, do sada je uručena 40 puta gradovima među kojima su bili Ljublјana, Plovdiv, Dubrovnik i drugi.

- Ovo je veliko priznanje za sve građane, turističke radnike i radnike uslužnih delatnosti. Nagrada je legat i obaveza budućim generacijama, putkaz kuda i kako dalјe, da budemo još dostupniji i interesantniji kao turistička destinacija. Da uvek bolјe i više radimo, ceneći sve dobro što smo postigli. Nagrada je kruna u 2022. godini koja je posvećana promovisanju našeg grada kao Evropske prestonice kulture, i jasno se vidi koliko su povezani privreda, kultura i turizam. Ovakve potvrde ne dolaze preko noći, niti su rezultat markentiških trikova, već su stečene posvećenim radom i verom velikog broja lјudi. Nagrada ,,Zlatna jabuka“ ostaje u biografiji Novog Sada i dičićemo se njome kako bismo bili još konkurentniji u regionu, ali, napominjem, sve što radimo, radimo da bi mladi lјudi ostali ovde. Zbog njih gradimo mostove, puteve, fabrike, škole, organizujemo manifestacije i festivale. Ulažemo kontinuirano da bi lјudi ostali na ovim prostorima, jer suština je u lјudima – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Tižani Hadad zahvalio se na prelepoj dobrodošlici i čestitao gradonačelniku Vučeviću što je učinio da Novi Sad osvoji titulu Evropske prestonice kulture.

- Zbog svoje istorije, vaš grad zaslužuje tu titulu, jer je oduvek dom mnogim nacijama i bio je prestonica kulture, ne samo u Srbiji, već i u bivšoj Jugoslaviji. Impresionirani smo radošću života Novosađana, a to znači da je politička i ekonomska situacija u gradu veoma dobra. Naša organizacija je osnovana pre 68 godina, tada su je činile tri zemlјe, a sada smo zastuplјeni u celom svetu i promovišemo turizam, i to onaj koji može biti profitabilan i doprineti bolјem životu. Uverili smo se da Novi Sad zaista zaslužuje ,,Zlatnu jabuku“ – poručio je Hadad.

Svečanost povodom uručivanja nagrade ,,Zlatna jabuka“ uveličao je, više puta nagrađivani, hor Gimnazije ,,Jovan Jovanović Zmaj“.

Novi Sad, 9. septembar 2022. godine