Čitaj mi

MUZIČKE VEČERI U STAROJ STRELJANI- EĐŠEG

Gradska uprava za kulturu, u saradnji sa Novosadskim big bendom organizuje manifestaciju „Muzičke večeri u Staroj streljani – Eđšeg“. U okviru ove manifestacije, u Eđšegu (Ulica Antona Čehova br. 4), u periodu od 22. septembra do 29. oktobra biće izvedeno osam koncerta u izvođenju renomiranih muzičkih umetnika. Tim povodom, novinarima su se obratili član Gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović i dirigent Novosadskog big benda Fedor Vrtačnik.

- Sa velikim zadovoljstvom najavljujemo da sutra, koncertom filmske muzike u izvođenju Novosadskog big benda, počinje manifestacija „Muzičke večeri u Staroj streljani – Eđšeg“. Do kraja oktobra, publika će imati priliku da uživa u nastupima stilski i konceptualno različitih, ali veoma kvalitetnih muzičara. Podrškom ovoj manifestaciji Grad još jednom pokazuje jasnu nameru da decentralizuje kulturu u Novom Sadu, ali i da oživi ovo predivno zdanje u kojem će se i ove godine održavati različiti kulturni programi, kao i pripreme za kandidaturu Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine- izjavio je Vanja Vučenović.

Dirigent Novosadskog big benda Fedor Vrtačnik se zahvalio predstavniku Grada na ukazanom poverenju i istakao da je cilj manifestacije promocija Stare streljane – Eđšeg kao novog koncertnog prostora i pružanje kvalitetnih kulturnih sadržaja u Novom Sadu.

- Novosadski big bend i ostali učesnici se već uveliko pripremaju za koncerte, svi su oduševljeni prostorom i očekujemo da se naši sugrađani odazovu u velikom broju. Svi koncerti počinju u 20.00 časova i ulaz je besplatan, međutim na koncerte za koje već sada znamo da vlada velika zainteresovanost, zbog ograničenih kapaciteta ulaz će biti moguć samo uz gratis ulaznice, o čemu ćemo javnost detaljnije informisati pred same koncerte – objasnio je Vrtačnik.

Manifestacija „Muzičke večeri u Staroj streljani – Eđšeg“ počinje u utorak, 22. septembra, koncertom „Ponovo radi bioskop“. Na repertoaru Novosadskog big benda nalaze se nezaboravne i Oskarom nagrađene teme iz filmova Kum, Ljubavna priča, Kosa, Nemoguća misija, Džems Bond, Roki, Lovac na jelene, Njujork-Njujork, Kraljevi mamba.
U okviru manifestacije biće upriličeni sledeći koncerti: 24. septembra – Vasil Hadžimanov bend, 1. oktobra-  Tanja Jovićević i džez kvintet, 8. oktobra – koncert evergin muzike „Ko nekad u osam“, 10. oktobra-  gudački kvartet „Wonder strings“, 14. oktobra – grupa „Vrelo“, 22. oktobra- veče harfe, Tijana Kozarčić, 29. oktobra – Jelena Tomašević i Novosadski big bend.

Novi Sad, 21. septembar 2015. godine