Čitaj mi

MLADI ODBOJKAŠI SA KOSOVA I METOHIJE U GRADSKOJ KUĆI

Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović je zajedno sa pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu Vladimirom Batezom primiio 50 dece, članove 4 odbojkaška kluba iz Štrpca, Liplјana i Gračanice. Deca i mladi borave u Novom Sadu gde se takmiče na 10. jubilarnom “Novogodišnjem festivalu odbojke” koji traje do 29. decembra.

- Izuzetno mi je drago što kraj kalendarske godine Novi Sad obeležava “Novogodišnjim festivalom odbojke” i prijemom sportista, ovog vrlo popularnog i trofejnog sporta. Posebno mi je zadovolјstvo što na njemu učestvuju odbojkaši i odbojkašice iz južne srpske pokrajine, Kosova i Metohije, kojima želim srdačnu dobrodošlicu i uspešan plasman na takmičenju. Novosadska odbojka je u velikoj ekspanziji, jer je posle dužeg vremena OK “Vojvodina“ ponovo učesnik najelitnijeg klupskog takmičenja “Lige šampiona” i zato Festival odbojke predstavlјa najbolјu popularizaciju ovog atraktivnog sporta - rekao je Aleksandar Petrović i dodao da će Grad nastaviti da podržava tu manifestaciju koja dovodi veliki broj sportista u naš grad.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez je rekao da je programom Novogodišnjeg festivala odbojke predviđeno održavanje takmičenja u muškoj i ženskoj konkurenciji na više terena uz učešće 100 ekipa iz Srbije, bivših jugoslovenskih republika i iz čitave Evrope.

Novi Sad, 28. decembar 2019. godine