Čitaj mi

MLADI BOKSER STEFAN KRASNIĆ U GRADSKOJ KUĆI

Na Evropskom prvenstvu za školarce, održanom od 22. do 29. maja 2018. godine, u bugarskom gradu Albena, Novosađanin Stefan Krasnić osvojio je bronzanu medalju. Tim povodom, Krasnića i njegovog trenera Dušana Lepojeva, u Gradskoj kući primio je član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.

- Rezultati koje novosadski sportisti ostvaruju, pored toga što doprinose lepšoj slici našeg grada, šalju poruku mladim generacijama da se borbenost, naporan rad i fer-plej na kraju višestruko isplate i to je ono što vidimo na primeru trinaestogodišnjeg Stefana Krasnića – izjavio je Ognjen Cvjetićanin i dodao - Ovom prilikom želim i javno da mu čestitam na velikom uspehu koji je postigao na Evropskom prvenstvu za školarce u Bugarskoj. Želim mu da nastavi da vredno radi sa svojim trenerom, da stremi najvišim ciljevima u boksu, kao i dobrim rezultatima u školi, a Grad Novi Sad će takav rad i rezultate uvek prepoznati i podržati.

Stefan Krasnić je učenik sedmog razreda Osnovne škole „Dušan Radović“, a boks trenira već sedam godina. Četvorostruki je prvak Vojvodine i Srbije u svojoj kategoriji, a na prvenstvu Evrope koje je prošle godine održano u Rumuniji zauzeo je peto mesto. Na ovogodišnjem prvenstvu, u konkurenciji od 311 takmičara iz cele Evrope osvojio je treće mesto i tako postao najmlađi osvajač evropske medalje u istoriji srpskog boksa. Sledeće godine, steći će pravo učešća na Svetskom šampionatu, a njegova želja je da postane olimpijski prvak.

Novi Sad, 12. jun 2018. godine