Čitaj mi

MINISTARKA OMLADINE I SPORTA SNEŽANA SAMARDŽIĆ-MARKOVIĆ U POSETI NOVOM SADU

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić primio je ministarku omladine i sporta Snežanu Samardžić-Marković sa kojom je razgovarao o unapređivanju saradnje tog ministarstva i Grada Novog Sada. Sastanku su prisustvovali i zamenik gradonačelnika dr Saša Igić, član Gradskog veća za sport i omladinu Aleksandar Kravić i državni sekretar Slaviša Zlatanović.

- Nekoliko uspešno realizovanih velikih sportskih manifestacija je iza nas, a danas smo ovde kako bismo razmatrali događaje koji grad Novi Sad na polju sporta očekuju u budućnosti. Bliži nam se Evropsko prvenstvo u rukometu koje će biti održano 2012. godine, pa ćemo razgovarati o pripremama za taj veliki događaj, kao i o ulaganjima u sportske objekte. Želimo zajedno sa Ministarstvom za sport i omladinu da unapredimo uslove za razvoj sporta u našem gradu i da učvrstimo modele naše saradnje. - izjavio je gradonačelnik Igor Pavličić.

Ministarka Samardžić-Marković izrazila je zadovoljstvo što je u bilateralnoj poseti Gradu Novom Sadu i zahvalila se gradskim vlastima na odličnoj organizaciji prethodnih sportskih manifestacija, kao i Novosađanima što su bili dobri domaćini na tim događajima.

Kada se Srbija nađe u ulozi domaćina Evropskog prvenstva u rukometu 2012. godine, biće promovisani i gradovi domaćini, a i rukomet će kao sport doživeti veliku popularizaciju. Vojvodina ima puno izvanrednih sportista koji su mogući kandidati za Olimpijske igre u Londonu 2012, a kako je taj termin veoma blizu treba reagovati pravovremeno da bi se pomoglo kandidatima u što boljoj pripremi. - izjavila je ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković.

Tokom boravka u Novom Sadu, ministarka Marković, u društvu potpredsednika Izvršnog veća Vojvodine Borisa Barjaktarevića, zamenika gradonačelnika dr Saše Igića, predsednika vaterpolo kluba „Vojvodina“ Danila Ikodinovića i direktora preduzeća „Evropsko juniorsko atletsko prvenstvo 2009“ Stevana Zorića, posetila je i Sportsko poslovni centar „Vojvodina“. Prilikom posete ona je naglasila da SPENS predstavlja nacionalni sportski resurs, u koji je potrebno investirati, ne samo u građevinskom smislu, nego i u ljudske kapacite i takmičarske programe.

Novi Sad, 4. novembar 2009.