Čitaj mi

MINISTAR POLJOPRIVREDE U POSETI NOVOM SADU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, zajedno sa članom Gradskog veća za finansije Dejanom Mandićem, članom Gradskog veća za privredu Goranom Sečujskim i pomoćnikom gradonačelnika Vladimirom Stojkovićem, primio je danas ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede prof. dr Dragana Glamočića u Gradskoj kući.

- Novi Sad i njegovo okruženje poseduju ogroman potencijal za razvoj poljoprivredne proizvodnje, a ulaganja u njen razvoj u sadašnjem trenutku podrazumevaju unapređenje i dovođenje proizvodnje poljoprivrednih kultura na nivo svetskih standarda – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i dodao da su od velikog značaja podsticaji za poljoprivrednike koje pruža Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Tokom razgovora je konstatovano da je važno što je Grad Novi Sad u stalnoj komunikaciji sa Ministarstvom, jer se blagovremeno i neposredno stiče realna slika o tome šta je eventualna potreba ili problem i u kom segmentu Ministarstvo može da pomogne.

Sagovornici su istakli odličnu saradnju gradskih javnih i javno-komunalnih preduzeća i Ministarstva, a predočene su konkretne mogućnosti podizanja vetrozaštitnih pojaseva u cilju zaštite objekata i naselja od negativnih dejstava vetra za čije sprovođenje će biti zaduženo JKP „Gradsko zelenilo“.

Tokom razgovora o aktuelnim poljoprivrednim temama, ministar Dragan Glamočić je rekao da je oblast razvoja poljoprivrede u Novom Sadu od velikog značaja za ukupnu ekonomiju Republike Srbije. On je istakao Strategiju poljoprivrede i ruralnog razvoja za naredni desetogodišnji period, koja će u potpunosti biti usklađena sa evropskim principima i koja će omogućiti dugoročnu i stabilnu agrarnu politiku, kao i nove zakone koji će se uskoro naći u skupštinskoj proceduri.

Novi Sad, 18. oktobar 2013. godine