Čitaj mi

MESNA ZAJEDNICA „7. JULI“ DOBILA NOVE PROSTORIJE NA GRBAVICI

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić sa saradnicama posetio je objekat, koji je dat na korišćenje Mesnoj zajednici „7. juli“ u Ulici cara Dušana br. 27, gde je razgovarao sa penzionerima iz Mesne organizacije Udruženja penzionera 7. juli. Nove prostorije Mesne zajednice nalaze se u spomen-kući narodnog heroja Olge Petrov, za čiju adaptaciju je Grad Novi Sad izdvojio 21,5 miliona dinara.

Gradska uprava za imovinu i imovinsko-pravne poslove izvela je radove na tekućem održavanju poslovnog prostora, kao i radove na tekućem održavanju fasade i krova tog objekta, unutrašnje instalacije su kompletno zamenjene, a za osobe sa invaliditetom na ulaznom stepeništu postavljena je podizna pokretna rampa, zahvaljujući Delegaciji Evropske unije u Srbiji koja je to finansirala putem Projekta pristupačnosti. Svi izvedeni radovi su dobili prethodnu saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada.
- Objekat ove Mesne zajednice je ranije bio u Ulici Miše Dimitrijevića, zajedno sa stanicom policije, na lokaciji na kojoj je krajem prošle godine započeta izgradnja vrtića. Radovi  na ovom projektu idu odlično i očekujemo da ćemo vrtić završiti na jesen.  Grbavica je deo Grada koji se intenzivno razvija, što je potkrepljeno podatkom da ukupan iznos investicija u prethodnoj deceniji u ovaj novosadski kvart premašuje 2,5 milijarde dinara. Danas smo u novim prostorijama,  gde su izvedeni radovi na oko 130m2, uređeni su krov i fasada, nabavljen je nameštaj, a objekat je prilagođen osobama sa invaliditetom. Ono što se ne vidi golim okom, a itekako je važno, to su kompletno zamenjene unutrašnje instalacije grejanja, struje i računarske mreže, kao i nova sanitarna oprema. Ukupna vrednost radova sa nabavkom nameštaja iznosila je 21,5 miliona dinara. Tu smo da zajedno menjamo stvari na bolje, unapređujemo naš Grad i uvek ćemo biti uz vas, željni da čujemo potrebe svih naših sugrađana i izađemo vam u susret - rekao je gradonačelnik Milan Đurić.
Penzioneri koji su dobili na korišćenje nove prostorije su preneli svoju zahvalnost i zadovoljstvo gradonačelniku i istakli da odlično teče prijava za penzionerske kartice Fonda PIO, koje će im, kako kažu, umnogome značiti. Članovi udruženja penzionera izneli su predloge šta bi trebalo unaprediti na Grbavici. Gradonačelnik je na kraju još jednom potvrdio čvrsto opredeljenje Grada da će nastaviti da podržava naše najstarije sugrađane, raditi na unapređenju kvaliteta života, te slediti njihove sugestije.

Novi Sad, 7. jun 2023. godine.