Čitaj mi

MEĐUNARODNI КOŠARКAŠКI TURNIR GRADOVA PRIJATELJA

U organizaciji Кošarkaškog saveza Novog Sada, uz podršku Grada Novog Sada i Кošarkaškog saveza Vojvodine, u Velikoj sali SPC „Vojvodina“ održava se Međunarodni košarkaški turnir gradova prijatelja u kojem učestvuju klubovi iz Pečuja, Osjeka, Tuzle, Subotice, Beograda i Novog Sada. Svečanom otvaranju turnira prisustvovao je član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin koji je tom prilikom, pozdravio učesnike Turnira i  dodelio im plakete.

- Već šestu godinu za redom, uoči Dana grada Novog Sada imamo priliku da ugostimo mlade košarkaše i košarkašice koji dolaze iz prijateljskih gradova i sportskih klubova. Nadam se da će uživati u turniru, lepo se družiti, upoznati Novi Sad i da će i sledećih godina biti naši dragi gosti- rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Na Turniru učestvuju juniori, 2002. i 2003. godište u muškoj kategoriji i kadetkinje, 2004. i 2005. godište u ženskoj kategoriji. Prema rečima Zlatka Bolića iz Кošarkaškog saveza Novog Sada u okviru ove jednodnevne manifestacije, košarkaši će obići Novi Sad i Petrovaradinsku tvrđavu.

- Turnir nema takmičarski karakter, već je cilj da se mladi sportisti upoznaju i druže. Ovi susreti organizuju se i u Pečuju, Osjeku, Tuzli, Subotici i Beogradu, a na kraju jednogodišnjeg ciklusa, svake godine u jednom od ovih gradova organizujemo i završni „All stars“ turnir gde se svi skupimo i takmičimo. Ove godine će Subotica biti domaćin tog turnira- naglasio je Zlatko Bolić.

Novi Sad, 26. januar 2020. godine