Čitaj mi

ЛЕНКА ДИНЧИЋ ПРВА БЕБА РОЂЕНА У 2020. ГОДИНИ

Danijela Dinčić rodila je Lenku u 7.00 časova, 1. januara 2020. godine prirodnim putem, a u prvim satima nove godine u Betaniji je rođeno šest beba. Кako je rekao upravnik Кlinike za ginekologiju i akušerstvo Кliničkog centra Vojvodine dr Đorđe Ilić, sve majke i bebe su dobro. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je bebu koja se prva rodila u 2020. godini, i uputio srdačne čestitke svim porodicama koje su dobile prinovu.

-Neka nam Lenka donese sreću, a nema boljeg mesta da se započne nova godina od porodilišta. Grad Novi Sad obezbeđuje finansijsku pomoć porodicama sa decom, a prva beba u novoj godini dobija posebnu pažnju. Zahvaljujem se svim zaposlenima koji požrtvovano rade svaki dan, brinu o majkama i bebama i pružaju složene zdravstvene usluge. Ponosni smo na njih, i raduje nas da je u prvih 11 meseci prošle godine u Novom Sadu rođeno 200 više beba, što je 10 novih odeljenja u školama. Želimo da stalno proširujemo kapacitete vrtića i škola, da bude što više dece, i nastavićemo snažno da podržavamo porodice, da pored besplatnih udžbenika, vrtića, subvencija za privatne vrtiće i mnogih drugih mera, stalno proširujemo vidove pomoći. Ljudi moraju da osete korist od boljeg budžeta i ekonomske situacije. Nadam se da će ove godine krenuti radovi na blokovima B i C Кliničkog centra Vojvodine, i da će rasti plate lekarima i drugim zaposlenima u zdravstvu- naglasio je gradonačelnik Vučević.

Grad je za prvorođenu novosadsku bebu obezbedio 200 000 dinara, a za svu decu, sa teritorije Novog Sada, koja se rode 1. januara, po 50 000 dinara.

Direktorka КCV prof. Dr Edita Stokić je u ime 3600 zaposlenih čestitala novu godinu svim građanima Novog Sada, i zahvalila se gradonačelniku što podržava program prvorođene bebe. Ona je istakla da se kontinuirano povećava broj novorođenih beba kojih je prošle godine bilo 6800.

Novi Sad, 1. januar 2020. godine