Čitaj mi

KOSTAJNICI DONACIJA IZ NOVOG SADA

Pomoćnici gradonačelnika Novog Sada Vladimir Stojković i Stanko Ljubičić i sekretar Crvenog krsta Novog Sada Dragan Lazić posetili su Kostajnicu kojoj je Grad Novi Sad obezbedio donatorska sredstva za sanaciju posledica zemljotresa koji je ovu opštinu zadesio krajem 2020. godine.

Sredstva u iznosu od 3.000.000,00 dinara za 35 korisnika koji su u Kostajnici krajem prošle godine pretrpeli štetu od zemljotresa, obezbeđena su na osnovu Zaključka gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, a Crvenom krstu Novog Sada je poverena realizacija ove visokohumanitarne aktivnosti.

- Veoma mi je drago što je Grad Novi Sad doprineo da situacija u Kostajnici, koju je nažalost pogodio zemljotres, krene da se poboljšava. Novi Sad je poznat po tome da uvek pomogne onima kojima je potrebno, da pruži ruku prijateljstva gradovima i ljudima koje zadesi nezgoda. Tako je učinjeno i ovog puta za ljude u Kostajnici, gde sam se na licu mesta uverio da je pomoć otišla u prave ruke. Iskazana je velika zahvalnost gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću, koji je uvek spreman da nađe način, a ne opravdanje, jer samo tako možemo raditi u interesu naših sugrađana – rekao je Vladimir Stojković.

U znak zahvalnosti, Crveni krst Republike Srpske uručio je plakete predstavnicima Novog Sada za razvijanje saradnje, jačanje uloge organizacije Crvenog krsta Srpske, unapređenje metoda i sadržaja rada i ostvarivanje zadataka koji su od interesa za rad ove humanitarne organizacije u celini.

Novi Sad, 6. jul 2021. godine