Čitaj mi

KONFERENCIJA ZA NOVINARE POVODOM KONCERTA "KLAPE I MANDOLINE"

Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Vladimir Kopicl i predstavnik organizacije STRADA Novi Sad Ismet Atić predstavili su na konferenciji za novinare koncert "Muzički mirisi Mediterana – koncert klapa i mandolina" koji će biti održan u Sinagogi 18. decembra 2010. godine sa početkom u 20 časova.

- Zadovoljstvo nam je što je već drugu godinu za redom Grad Novi Sad organizuje koncert vokalno instrumentalnih grupa iz Hrvatske. Ovaj koncert ima za cilj unapređenje kulturne saradnje Novog Sada sa gradovima u Hrvatskoj, a u subotu će Novosađani imati priliku da uživaju u muzici klapa Kontrada iz Zadra i Sol iz Paga. Međunarodna regionalana saradnja je izuzetno važna, a posebno dobru saradnju Novi Sad ostvaruje s regijama i gradovima u Hrvatskoj, što se manifestuje i kroz predstavljanje kulturnog stvralaštva na ovaj način - rekao je pomoćnik gradonačelnika Vladimir Kopicl i tom prilikom pozvao sve Novosađane da i ove godine prisustvuju tom muzičkom događaju.

Za projekat u kojem učestvuju i Ministarstvo turizma Republike Hrvatske i Hrvatski festival klapa i mandolina, Grad Novi Sad je za ovogodišnji koncert izdvojio iz budžeta preko Gradske uprave za kulturu milion dinara. Organizator koncerta je Kulturni centar Novog Sada, a produkcija je poverena Muzičkoj omladini Novog Sada i organizaciji STRADA Novi Sad. Ulaz na koncert koji će trajati oko 90 minuta za sve posetioce je slobodan, a vrata Sinagoge biće otvorena već od 17,20 časova.

Novi Sad, 15. decembar 2010. godine