Čitaj mi

KLUB ''ŠOTOKAN 021'' NA PRIJEMU KOD GRADONAČELNIKA

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je članove i predsednika kluba ''Šotokan 021'' koji je ostvario odlične rezultate na 9. Šotokan karate evropskom prvenstvu, održanom od 12. do 14. aprila u Baru u Crnoj Gori. Među njima je bila i Lana Petrović koja je osvojila zlatnu medalјu u kategoriji ''Kate devojčice 2008-2009. godište''.

- Veliko mi je zadovolјstvo da ugostim naše karatiste, sjajne reprezentativce koji su na najbolјi mogući način predstavili državu Srbiju, naš grad, ali i sebe i svoj klub na evropskom šotokan kupu u Baru. Takmičari donose mnogo medalјa i pokazali su da karate i drugi borilački sportovi imaju plodno tlo u Srbiji. Na ovom kupu je bilo takmičara iz 21 države, a Srbija je zauzela treće mesto. Najmlađa među našim karatistima Lana, ne samo što je osvojila zlato, već je u ukupnom plasmanu bila najbolјa od devojčica u toj kategoriji. Čestitam im svima na velikim uspesima, ali i na tome što se bave sportom, a pohvale idu i Klubu koji ima veliko iskustvo i čuva tradiciju karatea u Novom Sadu – naglasio je gradonačelnik Miloš Večević.

Predsednik i jedan od trenera kluba ''Šotokan 021'' Vladimir Gajinov zahvalio se gradonačelniku na lepim rečima i na tome što je prepoznao kvalitet kluba i takmičara, jer im je to, kako je rekao, veliki podstrek za dalјi rad.

- Na takmičenju u Crnoj Gori bilo je preko 1000 učesnika, a prvenstvo je trajalo tri dana. Naši karatisti, ali i karatisti iz cele Srbije, predvođeni Šotokan savezom, dali su svoj maksimum i osvojili smo treće mesto. Pred nama je još jedno važno takmičenje 11. maja, prvenstvo države u okviru Šotokan saveza, gde će se videti ko su kandidati za sledeći svetski kup koji se u oktobru održava u Karlovim Varima. Očekujemo da ćemo, uz marlјiv rad i malo sportske sreće, ponovo imati uspeha pa da se nađemo ovde na istom mestu – istakao je Gajinov.

Kako je rekao, ''Šotokan 021'' sa ovog takmičenja doneo je šest medalјa, tri zlata, dva srebra i jednu bronzu, i pošto su kao klub bili najuspešniji, Savez je baš njima poklonio pehar reprezentacije Srbije za osvojeno treće mesto.

Novi Sad, 3. maj 2019. godine