Čitaj mi

JGSP "NOVI SAD" - Na liniji 2 solo autobusi i naredne sedmice

Probno angažovanje solo umesto zglobnih autobusa JGSP „Novi Sad“ na liniji broj dva biće produženo i na narednu sedmicu, od 19. do 23. decembra, s tim da će linija biti pojačana još jednim vozilom.

Probna izmena počela je u ponedeljak, 12. decembra, a dosadašnja praćenja pokazala su nešto veće gužve u špicu. Priključenjem još jednog autobusa na liniju dva, broj polazaka povećaće se za 25, pa će umesto dosadašnjih, redovnih 202, na dvojci biti 265 polazaka, što će značajno smanjiti intervale i poboljšati prevoz putnika.

Na uvođenje u saobraćaj solo vozila JGSP „Novi Sad“ se odlučio nakon što su rezultati praćenja polazaka pokazali smanjenje broja putnika i nisku iskorištenost kapaciteta na liniji broj dva. Tokom probne izmene prati se opterećenost vozila, što će biti osnov za konačnu odluku o promeni strukture autobusa, koja bi trebalo da krene od januara naredne godine.
Solo autobusi saobraćaju po redu vožnje za januar, koji je istaknut na stajalištima linije broj 2 i na internet stranici preduzeća www.gspns.rs. Putnike molimo da svoja zapažanja o izmenama pošalju na našu mejl adresu primedbe@gspns.rs.