Čitaj mi

JAVNO KIĆENJE JELKI NA SPENSU

Članica Gradskog veća za urbanizam i zaštitu čovekove sredine dr Jelena Atanacković Jeličić zajedno sa načelnicom Gradske uprave za zaštitu životne sredine dr Aleksandrom Jovanović Galović učestvovala je u javnom kićenju jelki na platou ispred Gradske kafane SPC „Vojvodina“. Ova akcija sprovedena je u okviru kampanje "Produžimo život jelkama" Gradske uprave za zaštitu životne sredine i akcije "100% jelka – jelka sa busenom" Pokreta gorana Novog Sada.

-Grad Novi Sad i ove godine podržava akciju "100% jelka – jelka sa busenom", jer smatramo da je to najbolji način na koji možemo edukovati decu da od malog uzrasta neguju i čuvaju svoju okolinu - rekla je Jelena Atanacković Jeličić.

U programu su učestvovala deca iz svih novosadskih osnovnih škola koja su tokom tri nedelje pohađala obuku pod nazivom "Mala škola aranžiranja cveća", i tom prilikom savladala osnovne tehnike aranžiranja božićnih aranžmana. Prvo mesto u kićenju jelki osvojila je OŠ „Vuk Karadžić“ Novi Sad, drugo mesto pripalo je OŠ „Svetozar Marković Toza“, a treće OŠ „Ljudovit Štur“ iz Kisača. Nagrada za originalnost u izboru boja dodeljena je OŠ „Desanka Maksimović“ iz Futoga, za promovisanje reciklaže OŠ „Nikola Tesla“ iz Novog Sada, a nagradu za negovanje narodne tradicije osvojila je OŠ „Ivo Andrić“ iz Budisave.

Novi Sad, 17. decembar 2010. godine