Čitaj mi

IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA TOKOM FESTIVALA „EXIT“

Gradska uprava za saobraćaj i puteve Novog Sada donela je rešenje kojim se određuje privremena zabrana saobraćaja u toku festivala „EXIT“ 2021. za sva motorna vozila, osim za vozila organizatora manifestacije, u Beogradskoj, Štrosmajerovoj, Prote Mihaldžića, Lisinskog, Vladimira Nazora i Preradovićevoj ulici do Šenoine ulice u Petrovaradinu. Određeno je privremeno uvođenje zone „30“ u delu Preradovićeve ulice od Beogradske kapije do Ulice Pavla Jurišića Šturma u Petrovaradinu i obeležavanje pešačkog prelaza kod restorana „Lovoturs“. Privremeno taksi stajalište biće postavlјeno na Trgu Vladike Nikolaja u Petrovaradinu kod Vojno-medicinskog centra.

Ovim rešenjem određena je izmena trase linija gradskog, prigradskog i međumesnog prevoza putnika na linijama koje saobraćaju kroz podgrađe Petrovaradinske tvrđave, tako da se ove linije tokom „EXIT-a“, neće odvijati preko mosta Duga, već od raskrsnice Bulevara Mihajla Pupina i Trga neznanog junaka, desno prema raskrsnici sa Beogradskim kejom, zatim Beogradskim kejom, ulicama Marka Milјanova i Venizelosovom, preko drumsko-železničkog mosta, Relјkovićevom ulicom do raskrsnice sa Preradovićevom ulicom i dalјe postojećom trasom, a linija broj 69 od raskrsnice Relјkovićeve i Preradovićeve ulice do raskrsnice sa Ulicom Dunavske divizije, Ulicom Dunavske divizije do raskrsnice sa Kameničkim putem i dalјe postojećom trasom.

Privremena zabrana saobraćaja važi od 17.00 časova danima 8, 9, 10. i 11. jula 2021. godine do 6.00 časova narednog dana, i 12. jula 2021. godine do 9.00 časova, a zona „30“ u delu Preradovićeve ulice i obeležavanje pešačkog prelaza kod restorana „Lovoturs“ važi od 6. do 13. jula 2021. godine.

Novi Sad,  5. jul 2021. godine