Čitaj mi

IZLOŽBA „POZORIŠTE U FOTOGRAFSKOJ UMETNOSTI“ OD DANAS U EĐŠEGU

Član Gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović otvorio je u Staroj streljani - Eđšeg izložbu „Pozorište u fotografskoj umetnosti“. On je tom prilikom istakao da se tom izložbom Sterijino pozorje prvi put predstavlja u novom centru kulture i izrazio nadu da će ova ustanova čiji je osnivač Grad, predstaviti još mnogo kvalitetnih kulturnih sadržaja.

- Izložba „Pozorište u fotografskoj umetnosti“ na specifičan način oslikava pozorišnu umetnost. Veoma je zanimljivo videti fotografije predstava iz najznačajnijih svetskih pozorišta, koje  govore i o raznolikostima i kulturnim specifičnostima zemalja u kojima su nastale - izjavio je Vanja Vučenović i najavio da će u narednom periodu, u Staroj streljani - Eđšeg biti održana izložba dizajna u okviru Internacionalnog festivala mode i dizajna „Serbian fashion week“ i pozorišna predstava „Neoplanta“, koja je pobedila na proteklom Sterijinom pozorju.

Postavka predstavlja deo 14. Međunarodnog trijenala „Pozorište u fotografskoj umetnosti“ koji je ove godine bio u sastavu zvaničnog programa 59. Sterijinog pozorja, pod pokroviteljstvom Foto saveza Srbije i Međunarodne federacije fotografske umetnosti. Prema rečima pomoćnika direktora Sterijinog pozorja Mikija Radonjića izložba je deo postavke koja je otvorila 59. Sterijino pozorje.

- Oko 130 pozorišnih fotografa i onih koji se bave pozorištem je poslalo svoje radove. Međunarodni žiri je odabrao 100 radova autora iz 14 zemalja, od 500  koliko je pristiglo na konkurs i pozivam Novosađane da, do 13. oktobra posete ovaj prelepi objekat, pogledaju izložbu i upoznaju se sa pozorišnom iluzijom iz malo drugačije perspektive – rekao je Radonjić.

Novi Sad, 3. oktobar 2014. godine