Čitaj mi

IZGRADNјOM STAMBENIH BLOKOVA ZA PRIPADNIKE SNAGA BEZBEDNOSTI JUGOVIĆEVO DOBIJA NOVO RUHO

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Zorana Mihajlović obišli su zajedno sa v.d direktora Građevinske direkcije Srbije Mirkom Petrovićem, kao i v.d. direktora JP „Putevi Srbije“ Zoranom Drobnjakom gradilište na kojem niču nove zgrade za pripadnike službi bezbednosti u Novom Sadu. Kako je ocenio gradonačelnik, Jugovićevo će biti jedan od najlepših delova grada u budućnosti, jer će sem stambenih jedinica, biti izgrađeni i škola i vrtić, kao i atletski centar sa stadionom i dvoranom.

- Svaki put kada dođemo na ovo gradilište, evidentan je napredak na realizaciji te velike investicije. Ono služi na ponos građevinskoj operativi, ne samo Novog Sada, nego i cele Srbije, jer je pored „Beograda na vodi“ to najveće pojedinačno gradilište u državi. Zahvalnost dugujemo predsedniku i vladi Republike Srbije, kao i resornom ministarstvu i svim nosiocima investicije, izvođačima, neimarima i drugim učesnicima procesa. Biće ovo prelepo naselјe gde će živeti oko 10000 lјudi, a mislim da ćemo već početkom sledeće godine videti zadovolјne pripadnike Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Bezbednosno-informativne agencije, Ministarstva pravde i svih onih službi koje pripadaju sektoru bezbednosti, kao vlasnike stanova. Dinamika izvođenja radova je zadovolјavajuća, a preko Gradske uprave za investicije i građevinsko zemlјište ugovorili smo uređenje saobraćajnica, javne rasvete, vodovoda i kanalizacije, za šest ulica u vrednosti od 330 miliona dinara - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i zahvalio na saradnji ministarki Zorani Mihajlović, Građevisnkoj direkciji Srbije, kao i JP „Putevi Srbije“ koje radi i na završetku kružne raskrsnice kod ulazno-izlaznog pravca u grad, Novi Sad-Istok. 

Potpredsednica vlade Srbije prof. dr Zorana Mihajlović naglasila je da svi radovi teku prema planu.

- Svaki put kada dolazimo u Novi Sad, povodom projekata koje radimo sa Gradom, nikada nema greške i sve se završava u roku i prema dogovoru. Takvo liderstvo i lјude na čelu grada bih poželela svakoj jedinici lokalne samouprave u zemlјi. Na izgradnji stanova za pripadnike snaga bezbednosti radi ukupno 1700 radnika, na sedam gradilišta širom Srbije, a važno je što angažovanjem domaćih izvođača pomažemo našim građevinskim kompanijama – zaklјučila je Zorana Mihajlović i dodala da će sutra biti potpisan Ugovor za izgradnju Fruškogorskog koridora, čime će i formalno biti započeta realizacija projekta o kojem se decenijama samo govorilo.

Upravlјač projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Novom Sadu je Građevinska direkcija Srbije, a v.d. direktora Mirko Petrović je naglasio da se trenutno u Novom Sadu gradi 1972 stana, odnosno ukupno 145 000 kvadratnih metara, te da investicija vredi 8,5 milijardi dinara.

- Ceo projekat u Novom Sadu je podelјen na dve faze. Prva faza će biti završena u februaru naredne godine u predviđenim rokovima. Hvala gradonačelniku i njegovom timu i svim javnim preduzećima na dobroj saradnji. Nadamo sa da ćemo već u martu korisnicima predati klјučeve za 548 stanova – istakao je Petrović.

Novi Sad, 5. oktobar 2020. godine