Čitaj mi

IZGRADNJA КANALIZACIJE JUŽNO OD ULICE MARIJE BURSAĆ

Zbog radova na izgradnji kanalizacije otpadnih voda, od srede 20. septembra, do ponedeljka 6. novembra 2023. godine, određuje se privremena zabrana odvijanja saobraćaja u Veterničkoj ulici u naselju Adice, na deonici od Ulice Marije Bursać do kanala T-803.

Radovi se izvode u okviru prve faze izgradnje kanalizacije otpadnih voda južno od Ulice Marije Bursać do kanala T-803 u naselju Adice u Novom Sadu. Novoplaniranom kanalizacionom mrežom, ukupne dužine 3925 metara, biće obuhvećen deo Veterničke ulice, kao i ulice Atinska (3 kraka), Jefimijina (1 krak), Jovana Кonjevića (2 kraka), Milenka Šerbana (2 kraka), Nikole Aleksića, Nova 4, Palićka (2 kraka), Stevana Sinđelića, kao i krakovi 1, 2, 3, 4 i 5, koji se nalaze mimo navedenih ulica.

Vrednost investicije je 208,7 miliona dinara, a rok za izvođenje je 240 kalendarskih dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Biće ovo značajan infrastrukturni iskorak za jedno od najbrže rastućih gradskih naselja. U proteklih deset godina na teritoriji Adica izgrađeno je 16 kilometara kanalizacije otpadnih voda, a krajnji cilj je da, u što kraćem vremenskom periodu, kompletno naselje bude pokriveno kanalizacionom mrežom.

Novi Sad, 19. septembar 2023. godine