Čitaj mi

ISPRAĆAJ PENZIONERA NOVOG SADA NA REHABILITACIONI OPORAVAK U KRUPANј

U okviru programa namenjenog našim najstarijim sugrađanima, a koji finansira Grad Novi Sad, prva grupa od 120 penzionera otputovala je danas u Krupanj, gde će provesti sedam dana u cilјu klimatsko – terapijskog odmora i oporavka.

Naše najstarije sugrađane na put je ispratila članica Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Danijela Kostić, koja je zajedno sa predsednicom Udruženja penzionera Grada Novog Sada Milenom Žarković, putnicima poželela srećan put i lep odmor. Druga grupa, od ukupno 250 penzionera, otputovaće na sedmodnevni rehabilitacioni oporavak u banju Krupanj, krajem meseca oktobra.

Osim za ovaj program, Grad Novi Sad obezbedio je sredstva, za manifestaciju namenjenu starijim osobama pod nazivom „Sunčana jesen života“, kao i jednokratnu pomoć za 5.000 penzionera sa najnižim primanjima u iznosu od 10.000 dinara, koja će biti isplaćena u decembru.

Danijela Kostić je istakla da Grad Novi Sad vodi računa o svim svojim sugrađanima i da je naša obaveza da pokažemo međugeneracijsku solidarnost i da se odužimo penzionerima na najbolјi mogući način. Grad Novi Sad će nastaviti da podržava naše najstarije Novosađane, kroz projekte koji obezbeđuju unapređenje kvaliteta života naših najstarijih sugrađana.

Novi Sad, 15. oktobar 2023. godine