Čitaj mi

GRADSKE SLUŽBE MAKSIMALNO ANGAŽOVANE NA ČIŠĆENJU SNEGA

U gradskim preduzećima koja su zadužena za čišćenje snega sa saobraćajnica angažovani su sva raspoloživa mehanizacija i ljudstvo kako bi Novi Sad bio što prohodniji.

Zimska služba Gradskog zelenila od jutros u četiri časa nalazi se na terenu. Angažovano je 112 radnika i 18 vozila mehanizacije, JKP Parking servis uposlio je 80 ljudi i 9 vozila, JKP Čistoća 20 vozila i 150 radnika, a JKP Put na čišćenju snega angažovao je 30 vozila i 50 ljudi. U koordinaciji sa ministrom odbrane RS Draganom Šutanovcem dogovorili smo angažovanje Vojske Srbije u slučaju da se za to ukaže potreba. U JKP Put otvorena je telefonska linija 24 časa, da građani mogu da prijave potencijalni problem u vezi sa snegom koji neprestano pada, a broj telefona je 6311322.

Očekuje se da tokom dana padne između 30 i 50 santimetara snega, koji će, prema najavama meteorologa nastaviti da pada, a zbog niskih temperatura dejstvo soli je slabije, pa uslovi na putevima zahtevaju maksimalnu pažnju vozača.
Pozivamo građane da vožnju i kretanje prilagode aktuelnoj situaciji. Takođe molimo građane da poštuju Odluku o uređenju grada, i da čiste sneg ispred svojih kuća, zgrada i lokala kako bi zajedno doprineli da ulice budu prohodne i da bude što manje nezgoda.

Novi Sad, 3. februar 2012. godine