Čitaj mi

GRADSКA UPRAVA ZA OBRAZOVANJE SVAКODNEVNO PRATI STANJE U PREDŠКOLSКOJ I SVIM OBRAZOVNIM USTANOVAMA NA TERITORIJI GRADA

Na inicijativu članice Gradskog veća za obrazovanje Dine Vučinić u Gradskoj kući održan je sastanak kojem su prisustvovali načelnik Gradske uprave za obrazovanje Radovan Кovačević, njegov zamenik Srđan Jakovljev, predsednica Aktiva direktora osnovnih škola Jasmina Pastonjicki i direktorka PU „Radosno detinjstvo“ Marijana Popov.

Tom prilikom, prisutni su informisali članicu Gradskog veća za obrazovanje Dinu Vučinić o trenutnoj situaciji u predškolskoj i osnovnoškolskim ustanovama, ističući da su novi slučajevi zaraženih korona virusom otkriveni kod još dvoje zaposlenih u administraciji, u Osnovnoj muzičkoj školi „Josip Slavenski“ i kod dvoje zaposlenih koji rade kao tehničko osoblje u vrtiću PU „Radosnog detinjstva“ u Begeču. Nadležni su naglasili da je situacija u ovim ustanovama pod kontrolom, budući da se u Osnovnoj muzičkoj školi „Josip Slavenski“ od juče sprovodi onlajn nastava, a u vrtiću u Begeču su zaraženi izolovani, sve prostorije detaljno dezinfikovane, a rukovodioci Predškolske ustanove i roditelji odmah obavešteni.

- Gradska uprava za obrazovanje, Predškolska ustanova „Radosno detinjstvo“, Aktivi direktora osnovnih i srednjih škola i direktori škola u svakodnevnoj su komunikaciji sa nadležnima iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine i na osnovu njihovih instrukcija postupaju i organizuju nastavu. Zaposleni u tim ustanovama su se od početka rada u novim uslovima, odgovorno ponašali i poštovali sve mere i preporuke Кriznog štaba. Želim da apelujem na sve zaposlene, decu koja pohađaju ove ustanove i njihove roditelje da nastave sa odgovornim ponašanjem kako bismo sprečili širenje korona virusa i kako bi škole i vrtići nastavili da rade- izjavila je Dina Vučinić i dodala da će Grad nastaviti da redovno obaveštava javnost o situaciji u gradskim obrazovnim ustanovama.

Novi Sad, 23. oktobar 2020. godine