Čitaj mi

GRADONAČELNIK VUČEVIĆ SA AMBASADOROM RUSKE FEDERACIJE

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući ambasadora Ruske Federacije u Republici Srbiji Nј.E. Aleksandra Bocana Harčenka. Tom prilikom on mu je poželeo srdačnu dobrodošlicu i izrazio veliko zadovolјstvo zbog njegove prve zvanične posete Novom Sadu.

Tokom sastanka, gradonačelnik Vučević istakao je da Novi Sad ima aktivnu ulogu u razvijanju srpsko-ruskog prijatelјstva, prvenstveno putem negovanja kvalitetnih pobratimskih odnosa sa Nižnjim Novgorodom. Kako je rekao, postoji dobra saradnja između univerziteta, škola, a nije zanemarlјiv ni angažman Ruskog centra u Gimnaziji ''Jovan Jovanović Zmaj''.

Sagovornici su ocenili da su odnosi između dve zemlјe na veoma visokom nivou, te da je međugradska saradnja na tom planu višestruko značajna. Kultura i obrazovanje su ocenjeni kao važne oblasti za jačanje veza između država, a kao veliki potencijal za dalјe zajedničke poduhvate istaknuti su ekonomija i energetika. Vučević je naglasio da su Grad i jedna od najvećih energetskih kompanija NIS, kao partneri, realizovali brojne projekte od značaja za čitavu zajednicu.

Zvaničnici su zaklјučili da će dosadašnja dobra komunikacija između Grada Novog Sada i ambasade Ruske Federacije biti nastavlјena, te da će se zalagati za dalјe razvijanje saradničkih veza i širenje polјa ujedinjenog delovanja.

Novi Sad, 2. oktobar 2019. godine