Čitaj mi

GRADONAČELNIK VUČEVIĆ NA OBELEŽAVANJU DANA BANJA LUKE

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je obeležavanju 22. aprila- Dana Grada Banja Luka, a tog datuma 1945. godine Banja Luka je oslobođena od fašizma. Gradonačelnik Vučević prisustvovao je svečanom prijemu za delegacije prijateljskih gradova, i tom prilikom uputio je čestitke građanima Banja Luke, gradonačelnku Igoru Radojičiću i predsedniku Skuptšne Grada Banja Luka Zoranu Taliću.

- Čestitam svim građanima Banja Luke ovaj izuzetno važan datum, i želim im da se grad kontinuirano razvija, da raste i da uvek bude bolji. Uprkos tome što je pretrpela velika razaranja, Banja Luka je grad koji je uvek smogao snage da ide napred. Svaki put kada dođemo ovde vidimo promene na bolje, da je grad sve lepši i razvijeniji, i sve je više ljudi, ali i turista na ulicama. To su jasni pokazatelji dobrog rada gradske administracije, ali i podrške Vlade Republike Srpske i predsednika Dodika. Novi Sad i Banja Luka su povezani istorijom, kulturom i tradicijom. Naša dva grada tradicionalno neguju dobre odnose, a tome najviše doprinose sami građani i prijateljske veze među njima. Novi Sad iskreno želi da vidi Banja Luku kao najrazvijeniji grad u ovom regionu i uvek je spreman da pomogne. Siguran sam da ćemo nastaviti odličnu saradnju i realizovati zajedničke projekte, a sve u cilju ekonomskog napretka naših sredina i stvaranja što kvalitetnijih uslova za život - naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Povodom 22. aprila u Banja Luci se tokom vikenda održavaju brojne kulturne i sportske manifestacije, a predstoji i Svečana akademija u Banskom Dvoru. Gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić poželeo je srdačnu dobrodošlicu predstavnicima Novog Sada i zahvalio se gradonačelniku Vučeviću na podršci i dobroj dosadašnjoj saradnji.

Novi Sad, 22. april 2018. godine