Čitaj mi

GRADONAČELNIK URUČIO NOVOGODIŠNJE POKLONE DECI KORISNIKA NARODNE KUHINJE

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić posetio je Klub za stara i odrasla lica „Olga Petrov“ Gerontološkog centra "Novi Sad" i tom prilikom uručio je novogodišnje paketiće deci korisnika Narodne kuhinje.

- Svake godine uoči novogodišnjih praznika posetimo Narodnu kuhinju, jer to je velika pomoć brojnim porodicama. Za njih je to jedini način da obezbede egzistenciju. Podelili smo i 181 paketić deci korisnika usluga Narodne kuhinje, kako bismo im ulepšali praznike, jer za njih je to jedini paketić koji će dobiti. Koristim priliku da im čestitam Novu godinu, da im poželim mnogo zdravlja, i da nam iduće godine bude lakše, da možemo više da pomognemo onima kojima je to najpotrebnije – naglasio je gradonačelnik Igor Pavličić.

U Narodnoj kuhinji Crvenog krsta Novog Sada ima 1000 korisnika, njih 600 svakodnevno dobija kuvani obrok, a 400 lanč paketa mesečno se podeli stanovnicima prigradskih naselja. U okviru projekta Brige o starima je i Kuhinja na točkovima putem koje 23 osobe dobijaju kuvanu hranu. Iz budžeta Grada za Narodne kuhinje u 2011. godini obezbeđeno je 19 miliona dinara.
Pored ove podrške socijalno ugroženom stanovništvu, od 24. novembra do 7. decembra 2011. godine, pomoć u vidu ogreva, prehrambenih paketa i sredstava za higijenu upućena je u 2600 porodica koje su se obratile Crvenom krstu Novog Sada i Gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu.


Za interventnu jednokratnu pomoć najugroženijima pred Novu godinu iz budžeta Grada obezbeđeno je 39 miliona dinara za 7816 građana, a oko 700 hiljada dinara izdvojeno je za novogodišnje poklone za decu i mlade bez roditeljskog staranja, sa smetnjama u razvoju, sa poremećajem u društvenom ponašanju i romsku decu predškolskog uzrasta, iz ustanova socijalne zaštite i dnevnih boravaka.


Novi Sad, 26. decembar 2011. godine